Tisdag

Igår kväll kom Tomas hit och han hade med sig mat. Grillad kyckling och massa gott som vi lagade i mitt lilla kök. Fy tusan vad mätt jag blev, hade nästan glömt hur redig mat han lagar!
Sov ganska dåligt inatt och hade ont i ryggen när jag vaknade. Åkte på lektion och idag blev saker lite klarare i min hjärna, kanske ska fortsätta försöka i alla fall.

Har sålt min första tröja på tradera, håhå! Det ska bli skönt att få iväg den gamle saken, en adidas från 2006. Den är fortfarande i jättefint skick men jag tycker inte att jag passar i färgen riktigt. Tittar igenom min garderob och inser hur mycket paltor jag har som jag känner mig helt misfit i. Använder inte ens hälften.

Söp bort min fina bruna kofta i helgen också, det var väl själva fan.
Yogan blev inställd ikväll, tur för mig för jag har sugits in i någon slags extrem trötthet och sovit jättemycket idag.

Fred ut

Måndag

Inte mycket som blivit gjort. Blev ingen julmarknad igår heller, mådde kasst i kroppen efter den hårda helgen. Idag har jag i alla fall städat och fejat. Jag undrar om det är lite overkill att julpynta en lägenhet.. någon liten bock kanske man kunde hitta?

Fyllesms

Alkohol är extremt vätskedrivande.. när jag vaknade imorse och ställde mig på vågen för första gången på flera veckor stod det 56! Herregud, måste ha förlorat 1-2 liter vätska!
Ingen nöd på mig dock, idag har jag druckit minst 4 liter mjölk/vatten/saft/julmust, ätit, legat i soffan, gått upp och ätit mer, lagt mig igen, snart ska jag se på tv och äta lite till och sen ska jag sova jättegott.

Måste bara visa lite stolt, ett fyllesms jag skickade inatt:

"Vet du vad.. Jag älskar dig utav bara Helvete. (helvete med stort H för att betona) Och jag hatar dig också för att du antingen gett upp mig, eller för att du är nån jag inte känner. Fan ta dig, jag som tänker på dig, känner dig varje dag. Jag vill inte va med nån annan än dig och jag slår mig blodig (poetiskt *kliar mig under kulturglasögonen*) vid tanken av att du faktiskt längtar efter nån annan än mig. Men då är det väl så. Då får jag väl sluta så. (Låter nästan lite filmiskt.. då får JAG sluta så.. ooh) Orkar inte bry mig. (Uppenbarligen gör jag ju det? O_o) Lägga ner mer energi. (Nu kommer nästan den bästa delen) Jag drar åt helvete med allt,(varför ska Jag dra åt helvete? brukar man inte be resten göra det?) min finaste tryggaste vän och allt kan dra åt helv*te med allt för det är inget värt nånsin (den stora gåtan.. varför skriver jag en stjärna i "helvete" tredje gången, men inte första, andra..och stjärnans placering är också lite underlig..)"

Jajjemen, älskar vi inte fyllesms så säg!

Lördag

Det blev inget godis igår.. det blev vin, skräpmat, krogen och hela slanten. I ludvika!! Med Moa! Helt underbart att se henne. Men fan vad det var tragiskt annars, att festa i Ludvika! Kul var i alla fall att träffa Tove och Rickard och så sprang jag på André!

Sen hamnade vi vid ett bord i lobbyn med 4-5 medelålders snubbar och då spårade det ur. Jag och karlar funkar inte ihop :D. Jag börjar alltid ifrågasätta, haha. Frågade en snubbe varför han försökte hångla upp Moa när han sa att han var fembarnspappa och älskade sin sambo mest i världen.

Sen var det en till som blev så jävla förbannad på mig av nån anledning. Jag kommer inte ihåg vad som triggade honom men shit vad mycket hat i blicken han hade. Han ville verkligen mörda mig :D.

Vi gick till silverdollar och ungefär tills krogen stängde så begav vi oss hem.
Idag är jag seg och slö och har druckit typ en liter mjölk. Varför är mjölk så gott när man är bakis?

Friday

Personalgruppen på stället jag vikarierar på är så himla gullig! Tänk om man fick jobba där jämt :). Slutade 09 imorse och tog en promenad hem på ungefär 50 minuter = dagens träning avklarad.

Kom hem, gjorde en kalasgod köttfärssås med het tacosås, slog igång datorn och fick se en trevlig överraskning. I lördags skickade jag in fyra bidrag till Dalatoppen lite på skoj, och idag fick jag svar om att en av dem valts ut som utmanare. Det blev "Lyckligt slut", låten till min mamma! Underbart.

De skulle meddela när den kommer in som utmanare. Efter att den spelats i radio har folk fem dagar på sig att välja om den ska få stanna i listan eller inte.. folkskygga jag har ju inte skrytit så mycket om min musik så jag tror inte jag kommer värva så mycket röster.. jag får hoppas folk gillar visa, helt enkelt!  Annars är det bara kalas att min låt ska spelas i radio!

Anyways.. nu är det spanska som gäller.. aah jag älskar språk. Sen ska jag nog köpa godis. Ibland blir jag glad över prisskillnaden när det gäller att köpa godis och t.ex att betala hyran. Det gör en verkligen lycklig i själen, haha.

Planering

Detta har jag framför mig:

11 dec: tenta i västerås, 6 poäng grammatik, 3 poäng fonetik (mindre än jag trodde, för 4,5 poäng kommer jag ha
13 januari: hemtentan lämnas ut i internationell politik
15 januari: ev. omtenta i spanska beroende på resultat
17 januari hemtentan ip ska vara klar, 7,5 poäng
23 januari: spanska delkurs 3 & 4 börjar

Däremellan en jävla massa läsande. Okej, spanskan först för den tentan kommer först, och jag vill inte behöva göra omtenta precis när jag ska skriva hemtenta i andra kursen.
Fy fan vad skönt det skulle vara att greja det här :)

Jag har haft en effektiv dag på jobbet då jag fått möjlighet att plugga här också! Känns fint.

Onsdag

Jag klarar det här!
Fixar att bo själv, äta själv och somna själv.
Det är inte så jävla trevligt alla gånger men jag har inte så mycket alternativ.

Jävla anus vad slö jag var som flyttade in till Tomas och litade på att han skulle älska mig.
Vilja ha mig.
Inte jobbade ihop pengar under den tiden, rörde mig mer utåt.
Inte insåg att jag förtjänade mer.

Jag har allt jag behöver i mitt liv.
Jag behöver verkligen inte någon som inte bryr sig om mig.

Vi hade klassmiddag ikväll, det var mysigt.
Väldigt mycket och god mat (enchiladas), och efterrätt (äppelpaj),
och jag struntade fullständigt i hur mycket jag åt.

Är så trött på att ha det i bakhuvudet att inte äta för mycket - DET STRUNTAR VÄL JAG I!
Ignorerar den rösten i huvudet som säger annat. Jävla demoner, ut ur mitt huvud.
Jag äter vad fan jag vill och jäser hur mycket jag vill.

Som jag sa till Shirin nån gång när jag var full och ledsen:
nu har jag ju gått ner i vikt och blivit smal, varför är jag inte lycklig?

Därför att det är en jävla skenbar lycka som lurar dig gång på gång.
Nej, jag svälter inte mig själv. Inte en chans.
Jag äter frukost 3 sek efter att jag vaknat på morgonen, mycket och länge.
Några gånger till efter lunch och sen kvällsmat.
Och så nåt på kvällen för att det är gott.
Jag äter som vanligt.
Men den där hackande jävla elaka rösten i bakhuvudet, jag hatar den.
Hur hamnade den där?!

Ha.
Jag äter. MYCKET.
Det finns ändå ingen jävla kille i världen jag vill ha som bara ska älska mig för min kropp ändå.
Skönhet kommer inifrån.
Det är vad slappsaris skulle ha sagt.

Less som sagt.
Kärlek is what matters.

Saga och jag var på yogan igår, jättebra, en kvinna som också går där bor jättenära mig,
så jag får åka med henne hem varje gång om jag vill!

Det här med boxningen, Linnea var sugen,
så antingen anmäler jag mig med henne eller själv, start i januari.
Nu ska jag bli stark i armarna så att jag kan slåss om jag skulle bli överfallen i Borlänge.

Imorgon ska jag ringa en viss Gunilla som har hand om barnomsorgen här i stan.
Det var tydligen ganska lätt att komma in och få jobba där. !! Ska ringa så fort jag kommit till jobbet.
Jobbar dygn imorgon, 09-09. Tar med datorn och pluggar lite.

Sorry för ett lite light-deppigt inlägg.
Har trots allt haft jättetrevligt med flickorna i klassen.
Godnatt.

Onsdag

Idag är jag trött och less.
Jag måste vara konsekvent nu i mina beslut.

Tisdag

Bra fin dag! :D Sov hos Tomas inatt vilket var mysigt. Dunderfrukost hemma hos honom med vörtbröd, ägg, lyxjuice osv. Sen på förmiddagen kom mamma och Wille! Var himla fint att umgås med dom. Vi uträttade lite saker, sen stack vi till äventyrsbadet och lekte av oss lite. Skönt.. åkte och handlade sen fick jag skjuts hem + lite mat i kylen.. tack mamma ^^.

Snart kommer Sagis och då är det först promenad och sen yoga <3 som gäller.

Bilder

Det här kan vara det godaste jag någonsin ätit i frukostväg, det är som godis. Mm mm. Äter det morgon middag kväll.

 

Bild från MR-dagen i Örebro

Grym teater på MR-dagen om smalhets, anorexia, skeva ideal och självbilder.

 

Dagens baggy outfit.

 

Var och fikade med Kristoffer idag och jag åt en stor bit morotskaka. Det var gott men fasen vad jag mår illa, den var så jävla stor. Jag måste nog äta lite salt så att illamåendet går över, haha. Kvällsmaten blir nämligen flott á la flott: vit spagetti och bacon. Synd att jag inte har en burk creme fraiche, det brukar göra det hela ännu godare :D


Måndag och ny vecka.

Igår ringde bemanningen och frågade om jag vill jobba runt jul - tacksamt!! :) Och idag skrev Mona och frågade om jag kunde ta ytterligare två pass, ett dygn nu på torsdag och ett till den 23dec. Så jag kommer lyckas tjäna ihop till lånedelen av studiemedlet både till december och januari, alltså kan jag säga ifrån det hos CSN. Känns skönt.
I maj kommer jag alltså ha lånat enbart 11000 (bara och bara.. ni hör), men det är bättre än 16000 i alla fall, på två terminer. Sen får man tillbaks på skatten vilket betalar sommarens hyror och så har jag nog garanterat jobb = allt löser sig. Jag är duktig, duktig är jag, tralala.

Sa jag att Socialantropologikursen ställdes in till våren?! Den som jag sökte. Så jävla tråkigt :/. Antingen kommer jag bara läsa spanska på halvtid i vår, eller så får jag kombinerar med nåt annat, typ A-kursen i engelska istället.

Igår var jag som sagt i Frostbo och drack glögg, vilket var mysigt. Dagen idag ska ägnas åt läsning och städning. Imorgon kommer mamma, simon och william <3 <3 längtar efter dom så mycket.

Det kan nog bli en fin dag.

Du, mitt du.

"Jag är inte gammal, jag har bara levt jävligt länge"

Hon har rätt.
Jag har inte blivit vuxen, bara samlat på mig erfarenheter. Trampat upp nya stigar ton- efter tonår, lärt mig om nya kvistar, trädslag och isar, kärn-is och snö, sett blommor spira och växa och vissna och dö. Ett har jag väl lärt mig om kärlek sedan jag var 15-16, och det är att tiden kommer inte att stanna för att evigheten tar slut, där vi andas våra sista tag efter att vi sagt hejdå och skyndar åt var sitt håll.

Och så är det, jag fortsätter ju gå, varje dag. Hasande ned för den snöbeklädda stigen från mitt hus, blicken högt för att inte halka. Hamnar på plan mark och tar lättare steg, ser takbitar på en skymningsklädd ås, tänker att jag älskar Åsgatan på kullen och hur hamnade jag där, egentligen, trots att jag älskar. Knarrar under snö med ordentliga skor, biter dragkedjan lite närmre och är faktiskt en egen person, trots att du inte går bredvid mig, som en annan halva, om vi säger att jag skulle vara den ena.

Det tar lång tid att korsa bron. I vattnet ser jag lamporna från industrin, de speglas och det skvalpar. Älven fryser inte under vintern, den är för strid. Där i det spegelblanka vattnet urskiljer jag lampor och, just precis, mig själv. Jag fryser inte till is. Livet flyter på i ett Saraliv trots att jag skäms, skäms över mina brustna drömmar om barn och mammapappaliv i ett senare, drömmar om sömndruckna morgnar i ett nyköpt hus, vintervilla och sommarsol. För nu är jag själv, det är tyst i älvravinerna och i min säng, där ligger jag vaken, ensam.

Backen upp, förbi gammelgården, är den sista. Sista biten som alltid fyller upp all energi som gått förlorad, för man vet att man snart är framme. Jag handlar fortfarande i Forssa på kooperativet och de har inte bytt ägare. Han jobbar där varenda dag och tänk om han visste; tänk om jag skulle säga där när jag bett honom slänga kvittot att du förresten, jag har flyttat. Han skulle le mekaniskt och vi skulle skratta åt det, för han ler åt alla, och inte förrän rulldörrarna stängts med kassen i handen skulle gråten välla upp som en ubåt eftersom jag glömde säga att det var ju inte alls det jag ville.

Men han vet inte, kommer inte få veta. Du kommer gå in där med din skäggiga sengångna uppsyn, han kommer se dig för dig; mig för mig. För sig.

Din kökslampa, den vi fick på rea, är varm, het; bränner i ryggen där jag kämpar mot tyngdkraften och går åt motsatt håll. Efter några meter har spänningen dött, och jag traskar vidare mot mitt eget liv, ned för samma backe som jag nyss gick upp, och så börjar det om. Kassen i handen utan vantar, is i artärerna och det här kommer bli den allra kallaste vintern på tusen år säger dom. Okej, jag får köpa vantar. När jag köpt en till matta och kommit på vad jag ska göra med mitt liv. Köper jag vantar kanske jag inte gråter längre om kvällarna ibland. Det varken kan eller behöver jag säga till någon att jag gör, för det tjänar ingenting till, och de skulle ändå inte förstå. Hur det känns att splittas upp från sin andra lunga och klara sig på en, hur det känns att förstå varför allt är som det är men ändå inte orka hundra procent, som att något fattas, ja just det, du älskling.

Backen är lång men jag har tid. Det är ju det enda jag har.

---

Alltså när jag läser min blogg så inser jag hur mycket värdelöst vetande det är. Jag har verkligen ingenting att skriva.. kanske ska ligga lågt ett tag med bloggandet tills jag får ett lite mer händelserikt liv. =)

Söndag

Även gårdagskvällen blev lyckad! Först trodde jag inte jag skulle klara ännu en kväll, så jag gick upp till Forssa och köpte dip och huvudvärkstabletter. Hann se "Så mycket bättre" och dricka lite likör, sen tyckte Pelle jag skulle gå in till stan ändå, så jag gjorde det. Lyckat, för spelningen var kanon! Anna och hennes franskar kom förbi i slutet. Jag och Pelle gick till Engelska med Dan Viktor och hans gitarrist efteråt, jag drack ett glas vin och sen gick vi hem till förstnämnda. Fick kaffe, spelade lite gitarr/bas, sen hade klockan blivt 02.30 och jag började knalla hem. Bussarna slutar gå vid 23.

Lördag

Hade riktigt trevligt igår med Jannike på cafét. Sprang till och med in på systemet tio minuter innan de stängde, för vinsuget smög sig på :P. Lyssnade på lite trallpunk, gick vidare till Engelska och satt och snackade. Sen gick jag hem till Tomas och sov där.
Idag mår jag lagomt bra :/. Måste kurera mig till ikväll, för då är det en till spelning med käre Dan Viktor! Och jag hoppas att Stina kommer!
Imorgon ska jag ut till Frostbo för att hälsa på Birgitta och Terese. Dom ska tända granen på tomten; de har ju satt upp julgransbelysning i den med en skylift.

Fredag

Den lilla promenaden blev lite längre än väntat, 2 timmar. Men det är ju skönt att kombinera nytta med nöje.

Bland det första folk säger när jag talar om vart jag bor är "men gud vad långt från stan", "då åker du buss eller" osv osv.
Men nja, alltså jag har ju medvetet valt att bo längre från stan. För jag tycker om avskildheten. Det får ta sin tid. Låter kanske väldigt ineffektivt och tidsödslande, men det är det inte. Det enda som krävs är lite planering. Jag tycker om att gå! Det är miljövänligt, skönt och man rensar tankarna. Sen har jag möjlighet att åka buss när jag vill spara tid.
Jag lovar att jag kan vara bekväm av mig när det gäller andra saker, men när det gäller transporter så är jag faktiskt inte det.
Promenader blir min träning nu i vinter, det är gratis om man jämför med Sveagymmet som tar 4000 + 900 kr för ett årskort. Springskorna får vila tills jag känner mig redo :-)

Gjorde husmanskost idag, biff och potatis. Mm mm. Jag tror jag har tjänat ihop till lite moffling ikväll, en 200grammare kanske.

Dag efter annan.

Ny dag nya tag. Tag i kragen med datorn påslagen och boken vilandes på magen.

Liberalism avklarad, Marxism härnäst. Men först måste jag gå upp till Willys och handla då kylskåpet ekar ganska tomt, och jag är trött på att äta fullkornspenne dag efter dag. Lite variation borde funka. Potatis är billigt och bra!


Uppdatering

Jag fick lite inspiration av blondinen att verkligen lägga energi på rätt saker. Så det ska jag försöka göra i fortsättningen.
Om ett liv innehåller 1000% energi vill jag inte lägga 500% av den på att tycka jag är ful, tjock eller något annat i alla fall. Det kan utnyttjas på mycket bättre sätt, den där energin.

Idag känner jag bara hur jag längtar efter kramar och mys, lite så man går sönder. Men jag tar mig igenom det..

Idag kände jag mig fin :) överdelar från vero moda och jeans från cheap monday.




Torsdag

Idag ska jag gå och lyssna på Blondinbella som ska föreläsa på Hagagymnasiet för högskolestudenterna. Jag tycker att hon är en bimbo men jag ska se om hon har nåt att säga som jag kan få nytta av!

Snart är det helg och man vet aldrig vad som händer. Kanske utgång?

Yeah

Mardrömmen är över!

Fy fan vad sängar väger alltså! Till och med Tomas och hans pappa själva slet med dom upp och ner för trapporna. Jag och Patrik hade aldrig klarat det själva! Hur som haver, jag har bytt sängarna, och till och med tjänat på det! Sängen från Jysk hade blivit smutsig i ena hörnet så jag fick ett sängöverdrag och ett kuvertlakan som plåster på såren.
Släpvagnen kostade 100 kr att hyra och snällaste Rolf bjöd på bensinpengarna.
Så jag har alltså lagt ut 100 spänn på det här. Shit jag är så tacksam! Och jag kommer sova så goooott!!!



Onsdag

Igår fick jag ett erbjudande jag rent spontant inte kunde tacka nej till. Tomas tyckte det var självklart att han och hans pappa skulle hjälpa till och köra sängar så att jag slipper oroa mig. Det känns skönt och samtidigt dumt, men det var ju också hans förslag så då antar jag att dom verkligen vill hjälpa till!

Var på yoga igår och fan vad det känns i kroppen och knoppen. Det är bra att min lärare lägger vikt vid att jag är överrörlig och därför ger mig övningar som gör att jag får arbeta mer med musklerna istället. Förstå känslan när man stretchar och arbetar med musklerna så att dom darrar! Det är underbart.

Hela måndagen satt jag still och flottade i mig, och hela gårdagen rörde jag på mig, det blev sammanlagt en mils promenad och 75 minuter yoga.

Sov hos min gamle vän efter det vilket var mysigt.

Ikväll kommer jag äntligen kunna fokusera och tänka på mig själv och inte jobbiga praktiska grejer, känns jättebra.
Lite stel är jag allt så det ska bli skönt att sova i en egen säng inatt. Inte luftmadrass alltså.

Vill hälsa på Stina i veckan, får se till att göra det.

Tisdag

Föreläsningen idag var bra. Från och med imorgon kväll kommer jag kunna ägna mig åt plugget helhjärtat, nu är det bara de där jäkla sängtransporterna som trilskas med mig. Önska mig jävligt mycket lycka till imorgon för det kommer bli ganska stressigt.

Nästa vecka ska vi ha klassfest hos Linnea med mexiko-tema, ska bli hur roligt som helst :)

Måndag

MR-dagarna inleddes med tal av diplomaten Thomas Hammarberg.
Följdes av den första workshopen jag var på, om Mångfald och Dialog.

Efter en hyfsad god lunch på ett taco/american-pizza ställe så stack jag på "Våld i religionens namn".
Föreläsningen bestod av tre somaliska manliga fredskämpar som pratade, visade bilder och film från Somalia som dragits under lång tid med väpnade konflikter.

Väpnade konflikter låter ju avdramatiserat.
Vi fick se bilder på ihjälskjutna barn och barn med bortsprängda ansikten.
Inte lika trevligt va? Och här i Sverige skämtar folk om somalier, hånar och diskriminerar.

Sista seminariet jag var på handlade om Reko Reklam som antidiskrimineringscentret i Örebro stod för.
Inte mycket till seminarium dock, kändes för mycket skolnivå på det hela.

Avslutade dagen med att lyssna på Mahnaz Afkhami, kvinnokämpe från Iran i exil i USA.
Härlig kvinna!

Inne på ICA i Örebro lyckades jag träffa på en klasskompis från spanskakursen, så jävla synkat :)

Det var sjukt mycket folk och intryck på MR-dagarna och jag är nöjd över den här dagen.
Imorgon väntar: sovmorgon, promenad med Linnea in till skolan, föreläsning, eftermiddagslur och sist Yoga.

Nu känns livet lite extra värt igen.


Hör och häpna!

Jag har bestämt mig för att göra högskoleprovet i april :). Ja, varför fan inbillar jag mig att det skulle gå sämst? Kommer nog bli kul! Bra att ladda för framtida ovissheter.

Just nu är jag dötrött, här ser ni någon som vant sig av vid att gå upp tidigt. Bara att köra.

Söndag

Imorgon åker jag iväg på MR-dagarna i Örebro. Mänskliga rättigheter, om barn, flyktingar, kvinnor och andra utsatta grupper i världen. Ska bli spännande men det blir en lång dag.

Tisdagen blir ganska mastig den med, tvåtimmarslektion om realism. Men det är bra att hjärnan får arbeta. Yogan börjar då i alla fall, yay, som jag och Saga har väntat.

Godnatt mina fina.

En hemskt tråkig tröst.

Okej, jag är singel. Jag har förlorat min Tomas, den jag trodde skulle vara kärleken för resten av mitt liv. It sux. Men jag är åtminstone snygg. Vilken härlig tröst.


Inte hemma än

Jag har rest en lång väg
från en annan plats och tid
Änglarna måste ha följt mig
det var som om jag hade nio liv
Jag hör kyrkklockor i fjärran
men jag är inte hemma än
Det måste vara nära
jag ser skymningen

Jag ser min barndoms gator
men jag är inte hemma än
Det kan inte vara långt kvar
jag är i skymningen


Alla sjunger: Be-Bop-A-Lula
och i baren står Lilla Sofie
Vi är alla fångade i tiden
men en dag blir jag fri

Miljoner mil och vägar
men jag är inte hemma än
Det börjar bli svårt att se
jag är i skymningen

Skoldag

En väldigt trevlig dag i Vässe :) tänk så trevliga klasskamrater jag har! Synd att jag bara träffar dem en gång i månaden. Men det kan det ju bli ändring på :) satt och fnissade med Juan under både grammatiken och fonetiken, latinamerikaner är roliga ^^

Tågresan hem bjöd på en trevlig överraskning, jag behövde inte betala någon biljett hem för det var ingen som brydde sig om mig där jag satt med korthållaren i högsta hugg.

Imorgon ska jag prova ny säng på Jysk & ta en löptur i Borlänge med Adam! Bra dag väntar!
CIAO

Fredag

Efter att jag skrivit klart blogginlägget igår fick jag en märklig känsla av att något var fel. Insåg vad det var. Sängen. Alldeles för hård.
Jag låg vaken till 03.30 inatt då jag bestämde mig att - nu ger jag fan upp. Lade mig på golvet.

Sån jävla klantskalle är jag som beställer en säng utan att ha provlegat den före. Har varit ledsen över det här hela dagen och nu kommit fram till ett beslut.
Det kommer ryka ca 2000 kronor (minst) ur min sparkassa, men då får jag en annan säng jag kan sova i och slipper eventuellt hyra något släp och frakta något alls, det ska jag försöka få sängföretaget att stå för.

Jävla fittkli, jag hatar det här, att vara själv och ordna och greja. Bo. Pengar. Och jag hatar att jag är så dum och blir så ledsen. 

Som tur är har jag världens bästa vänner som peppar mig, och såklart världens bästa mamma. 
Nu slutar jag oroa mig.

Ikväll ska jag och hon dricka lite vin. Älskar min mamma mest av allt i hela världen.  
Vet inte om jag åker till Västerås imorgon, visar sig på morgonen. Vore faktiskt lite kul att hänga med klasskamraterna :)


Okej. Andas djupt.

Jag har så himla lätt för att flyga iväg i tankarna så fort jag blir irriterad eller besviken. Blir rastlös och hamnar några millimeter från att ge upp. Ständigt nya kickar vill jag ha. Vet inte hur många gånger jag under den här hösten tänkt att det enklaste vore att köpa en biljett till latinamerika, sälja (den för visso lilla) skiten jag har och bara leva i en ryggsäck. Lämna bagaget här i Sverige och skapa ett nytt jag, radera allt det gamla.

Oftast slutar jag en hårsmån ifrån stupet och tänker: är det verkligen det här du vill Sara? Och så får jag lite frid, orkar lite till.

Jag kommer ju ingenvart genom att åka bort, har det visat sig. Vill aldrig engagera mig i något under längre tid. Det är lite för enkelt att fly. Och satt jag inte vilse i storstaden utomlands också? Fan. SUCK HELVETE.

Ledsen Ronja Rövardotter, här kommer ett ledset vinterskrik istället:
AAAAHHHHHHHH!!! :-(

Måste påminna mig hela tiden om att: det är egentligen inte "lugn och ro" jag behöver, utan jag behöver konfronteras med.. just det.. MIG SJÄLV! Hitta den j*vla tryggheten i mig själv, vart sitter den? Några centimeter hit, några dit? Kärnan, hallå? Den sitter inte i någon kille i alla fall, inte i någon annan världsdel, den sitter i MIG.

Har mycket kvar att jobba på/lära mig.. suck.
Men I keep going. Med er på min sida (tack).

Nu ska jag försöka sova igen.

Aliciadagen.

Alicia är ett kvinnonamn, en spansk variant av namnet Alice och är vanligt i spansktalande länder. Namnet kommer från det forngermanska namnet Adelheid och är sammansatt av orden ädel och ljus.


Mer inredning

Igår kom Stina hit! Innan det hann jag köpa en fin, fin, fin myströja på indiska som heter Berta. Älskar den! Köpte även ett kvistverk med belysning som höjde mysfaktorn lite i mitt rum.
Vi gjorde en gryta på potatis, gröna linser, morot, paprika och buljong, blev jättegott. Såg lite på tv, jag pluggade och vi pratade. Helt klart kanonmysigt halvt dygn.

Nyss har Stinafina åkt och jag ska fortsätta med spanska konjunktiv och njuta av att få ligga på min säng - ja, den kom igår!




KungSängen

Härligt att ni syns och kommenterar, älskar er mina vänner!

Nu har min säng kommit! Äntligen. All denna väntan har varit värd det.
Nu har jag ju fått spendera en del nätter hos Tomas vilket jag är tacksam för, men ändå.

Pluggar spansk grammatik för fullt.
Om en timme och en halv kommer Stina, blir fint med lite sällskap.

Det är roligare att plugga när man har lite.. godis och snus.. ò_Ó


Okej; jag ska aldrig mer förakta facklitteratur på svenska.

Som ni hör läser jag just nu på engelska och it sux. Boken får mig att somna. Den heter "The globalization of world politics" och har framkallat en timmes sömn igår och en timme idag, dagstid. Nyss bryggt kaffe för att försöka ta mig igenom de fyra kapitel jag ligger efter.

It's gonna be a looong night.

Ny blogg.

Ja välkommen. Ni trogna läsare har redan fått adressen hit.
Kan inte sova, så typiskt bara för att jag ska upp lite tidigare imorgon :)

Old dixie kommer från Joan Baez låt "The night they drove old Dixie down" som jag tycker jättemycket om.

RSS 2.0