Hejdå 2010

Jag tänkte inte skriva någon årskrönika, för ni vet nog allt som har hänt redan. Men jag kan säga att 2010 tar jag farväl av med lättnad. Ett stormigt år med en mexicoresa, ett olyckligt hjärta jag försökte förtränga med träningsnarkomani och för lite mat, ångest i en tom höst och slutligen ett uppbrott. 

Försök att hitta tillbaks till vänner som jag sopat under mattan av dumhet, slöhet, ren dumhet. tack.

Det jag kan säga är att jag är stolt över mig, att jag flyttade och att jag tagit mig igenom en halv vinter, ensam, fast ändå inte ensam, med hjälp av vänner. Det är jag väldigt förvånad och lättad över. Att jag gjorde det. Tog ansvar för mig själv.. i Hönsarvet. Haha.

Någonting har jag lärt mig: får du ont i magen av att vara på en speciell plats, där du egentligen tror att du hör hemma? Varning. Du är på helt fel plats och i helt fel sammanhang. Lämna det i graven. Runt hörnet väntar massa glädje och kärlek och ny energi.

Och jag har planer. Jag ska lämna Borlänge, för jag vet att jag kommer skapa en massa glädje någon annanstans. Hjärtat längtar ut, bort ifrån den där trötta staden.

Jag har damp för jag är så trött, sov bara tre och en halv timme inatt. De senaste nätterna har jag sovit galet lite! Men jag ska göra något bra av den här kvällen, göra mig fin och dricka blåbärscider, för det är kvällen värd. Och det är Caroline värd, för henne har jag inte sett på ett tag!

Hejdå 2010 och hejdå till oss. Vi finns inte längre.
Hej 2011. I'm gonna get layed, that's for sure.

SEX

Det är så många som stöter på mig så jag blir alldeles galen.. en bland annat, som jag inte kan släppa är min klasskamrat. Han har världens fetaste muskler och piercing i tungan.. och världens charmigaste är han mot mig. åh GUD jag dör.

!!!!!!

Sexuellt uttorkad, jajjemen! Här ska fixas ligg.

Puss å haj.

Torsdag

Igår hade jag en superfin fika med Alicia, hjärtat. Var så fint att se henne och sitta och prata på världens mysigaste café. Mitt i alltihop kom Jesper in och gav oss varsin kalender. Jag önskar jag bodde närmre dig Alicia!! Men det är fint att du bara är ett sms bort. <3 :D

Efter det begav jag mig hem och förberedde mig för lite mys på hemmaplan. Linda, Jannike och Stina kom och vi såg The Reader och åt kakor, muffins, vit choklad tills vi fick en underbar sockerkoma allihop. Älskar såna där spontan-mys som vi ordnade igår, speciellt när det är med så underbara människor :)

Stina sov kvar, fina fina Stina! :D Vi chillade och tvättade imorse, gick in till stan på mellandagsrean. Jag kom hem med fina grejer :D Ett sängöverkast, en ring, örhängen och armband från Indiska, en nyårsklänning och en bastopp från H&M, samt scrapbookpapper från Panduro. Jag har gjort fint i mitt rum! :D

I bilder:






Nyårsklänningen får ni se sen nån gång!
Nu ska jag spela bingolotto och imorgon ska jag jobba :)

Julklappar från Saga och annat

haha, storbilds-jag! Skulle prova min nya anslutningskabel från datorn till tv:n, funkade fint :)

Lillfingerring, I Love It! Tack finaste Saga!

Ett lika fint halsband fick jag också! <3


Jobb

Nu ska jag gnälla vidare över i-landsproblem.. kommunen gjorde en extra utbetalning på de missade novembertimmarna, som ska komma in på mitt konto imorgon. Det var väl snällt va? Problemet är att de inte har räknat med en enda OB-timme av de jag har jobbat, vilket är några hundralappar. Jag kanske inte förtjänade dom eftersom jag inte är heltidsanställd?

Jag skulle lika gärna kunna låta bli att räkna på lönespecarna men jag gör en stark gissning att jag då skulle gå back flera tusen om året på grund av deras slarvighet. Det är inget roligt alls att behöva sitta och ringa dom och låta jobbig och påpeka deras missar. SUCK!!

En glad nyhet är att jag har jobb även imorgon, bemanningen ringde imorse när jag promenerade hem från Olle. Härligt! Ledsagning denna gång.

I veckan..

Den här veckan heter Människor.

Imorgon, ska jag träffa mitt sarkastiska gamla ex (det första) och gå på mellandagsrean.

Onsdag blir det Alicia <3, torsdag Ann-sofie, torsdag kväll tänkte jag spela miljonbingo med eller utan Tomas, fredag morgon tänkte jag jobba hos Stig, på kvällen fira nyår med Caroline och på lördag tänkte jag träffa min jigga Per. Det är helt underbart med hemvändarveckor. Så mycket folk man inte sett på så länge.

Jag önskar att det fick vara såhär jämt, att jag fick jobba jämt och att alla vänner jag älskar bodde i samma stad som mig. Men så är det inte, och jag ska njuta av varenda sekund och låtsas som att nästa vecka inte finns. Låtsas som att det är gymnasietid igen och inga bekymmer finns och alla man älskar är nära.

Nu sover lille Olle och tv:n är igång. Jag slutar om exakt 12 timmar. Astrid har åkt till Östersund och kommer inte tillbaka till Borlänge och henne får jag inte se på ett år igen ungefär. Henne kommer jag sakna. Ute är det kallt. Inne är det varmt. Nästa vecka ska jag nog åka till Uppsala till Linn och hänga där några dagar. Spendera bort vintern lite. För snart är det vår. Snart är det VÅR.

Måndag

Bemanningen ringde så jag hamnade på jobbet - yes! Dygn till imorgon. Min brukare är en liten ängel idag! Hade annars planerat att besöka mellandagsrean men nu sparar jag in lite pengar istället.


Söndag

Dagens..

..kom ihåg: energi & kärlek till rätt saker.
..gott: godis från konsum.
..motion: 6 km promenad.
..låt: carola - thula sana.

Tårar

Ingen bra stund. Ingen bra stund.
Jag blir att tänka vad jag gjorde för fel. Läser i min blogg från förra året och jag var så lycklig. Jag hade dig och vi hade varandra. Vad gjorde jag för fel. Herregud. Vill bara lägga mig ner och dö och aldrig mer vakna. Jag älskade dig så otroligt mycket.

En Annan Dag.

Ingen extraordinär släktfest igår men trevligt att se nära och kära. Fick skjuts hem av Björn och vi fraktade med min cykel. Den har inte blivit stulen än efter första natten, jippi!
Gick till Astrid på vandrarhemmet nästan direkt. Vi gick ut på krogen, och jag drack max ett halvt glas vin, sen började det svida som fan i min mage.. Men nåväl, jag var nykter resten av kvällen. Vi lyssnade på folk som sjöng karaoke och stannade ute till 01 ungefär, sen sov jag över i stan.
Släpade mig upp till jobbet imorse kl 07, starkt gjort, det var ju så varmt under täcket. Hade en jättetrevlig förmiddag där, gick bra att jobba, och nu har jag precis ätit brunch.

Alla är så bakissega idag säkert så det blir väl inget umgänge direkt. Men till veckan så! Räknar jag med att träffa minst 3-4 gamla vänner.

Juldagen

Fin & trevlig julafton. For your information fick jag ett par ett buddha-armband av Mitra, en pärlplatta där det stod "Sara" av Wille, lovikkavantar och 500 spänn av mamma och pappa. Hade inte räknat med att få något så det var tacksamt. :)

Idag är det släktträff på församlingshemmet och sedan ska jag försöka ta mig till Borlänge för att gå ut och trängas med folk på krogen senare ikväll och jobba imorgon bitti kl 7.30. Påminn mig om att jag inte ska dricka alkohol!

Dan före julafton

Vid den här tiden, för fyra år sedan, väntade jag på julafton hemma i Smedjebacken, vi hade Shirins och Ingemars katt Oliver hemma hos oss och Zabdi bodde här.
Vid den här tiden, för tre år sedan, hade Momo precis åkt till Barcelona och blivit kär i en spanjorska, jag hade blivit dumpad trots att vi egentligen aldrig var tillsammans.
Vid den här tiden, för två år sedan, hade jag precis kommit hem från Mexico efter resan till Chiapas med Zabdi, jag var brunbränd och fin.
Vid den här tiden för ett år sedan var jag hemma hos Tomas och sov där till julaftonsmorgon och var en låtsasdel i deras familj ett tag.

Vid den här tiden nu ska jag snart packa ner datorn och gå till bussen och åka till jobbet och jag längtar nog efter min familj som kan påminna mig om vem jag är och dom får jag se imorgon.

Älskar du julen så.. läs inte det här. Eller jo läs.

Jag erkänner: jag är en slags mänsklig receptor för lidande ute i världen.

Det ligger något slags västligt magiskt skimmer över julafton som jag glider längre och längre ifrån. Och jag tror att det inte är så trevligt att läsa om, för människor älskar verkligen julen. Kanske flest människor i kärnfamiljer och som har råd, som har pengar.

Jag önskar jag älskade julen lika mycket som när jag var liten men det går inte.

Det är en hysterisk dans utan dess like. Internethandel för över 8 miljarder i julklappar. Massproduktion och människor som äter mat tills svettpärlorna glimmar i pannan, samt något jag i och för sig inte har upplevt, men alkoholen som flödar.

Och julen verkar vara en av de traditioner man inte kan eller får ifrågasätta, för det är så heligt. Heligt heligt. Hade någon sagt något till mig för några år sedan, när jag också älskade julen, hade jag fnyst och bett dom sluta vara så tvärtemot. Inte röra våran jul, åk utomlands om du inte gillar det!

Men jag vet ju att det sitter barn i skolan precis innan jullovet börjar och har ont i magen, för de vet inte hur det ska bli med mamma eller pappa full i år igen. Det sitter föräldrar och skulle vilja ge sina barn allt på julafton men de kan inte och det gör såklart ont, att se sina barn säga tack för det lilla men ändå se besvikelsen.

Kyrkan, hårt belastad runt jul med människor som inte har råd med julklappar eller julmat. Hemlösa människor som kanske har firat jul en gång men får nöja sig med att vara en av de där utanför, de som inte får vara med. Nämner jag tredje världen nu så får jag onda ögat på mig.

Allt det där känner jag i min kropp och visst skulle jag vilja blockera allt, men som sagt, mänsklig receptor, tydliga energier.

Vad är det vi vill ha? Vad är det jag vill ha? Varför mår jag inte bra under julen?

Jag vill inte vara tvärtemot. Jag kan bara inte sluta tänka alla trasiga människor och önska att julen vore annorlunda, att det verkligen handlade om att ge, och inte bara i kärnfamiljen. Ge kärlek och kramar till alla. Free hugs.

En plan för nästa jul. Ria kanske. Kanske för att få slut på ontimagen i min kropp. Annorlunda och konstigt men nytt.

Imorgon ska jag jobba, 09-09 på julaftonsmorgon. Sen åker jag till Smedjebacken och träffar min familj jag tycker om och äter lite mat och sånt som en vanlig dag. Sen åker jag hem till min julbefriade lägenhet. På juldagen ska jag vara med Astrid, vi ska göra något roligt hon och jag. Kanske ut och dansa.
Det är så fruktansvärt skönt att Astrid bor i Borlänge nu :) vi har babblat i tre dagar i sträck och det kommer nog bli så hela januari också.

Gnäll

Jag blir så himla trött på hur kommunen behandlar vikarier. De hade "missat" ett helt dygn jag jobbade i november, och den lönen kommer nu inte komma förrän i januari. Men God jul för fan på er också. Flashbacks från sommaren.

Astrid är bäst sällskap

GRÄDDVISPARN









Måndag

Idag har jag hunnit med en sväng på kupolen med Mitra som kommit hem och ska kylskåpsrycka under julen :-) var riktigt trevligt. Efter det gick jag på möte angående läxhjälp, och sist mötte jag upp Astrid som ska bo här hos mig några veckor :) <3

Jag fick VG även på grammatiken, jättekul! Känner mig ganska motiverad att slutföra kursen med stil nu i vår :-)

Det nya året har redan börjat.

Snart nytt år. Ett halvår till i Borlänge - då har jag bott här i precis två år. Ett halvår, sen är jag klar. I maj säger jag upp lägenheten och ser vart vindarna bär mig; antagligen dit där jag ska fortsätta spanskaplugget.

Första halvan av 2011 ska jag:


- Fortsätta plugga spanska på halvfart.
- Även slänga in en svensk grammatikkurs på 7,5 hp.
- Agera läxhjälp, tre timmar i veckan, åt fjärdeklassare. I våran lokala välgörenhetsorganisations namn.
- Vara lärare åt två grupper människor som vill lära sig spanska i åtta veckor - läskigt :-).
- Bli riktig svennebanan och börja träna på Friskis ;-).

Så länge man gör det man är ämnad för/älskar, så finns ingen anledning att behöva någon, något jag tenderar vara bra på. *peppar*

Nu innan jag ska sova spelas
Peter Lemarc - Bara dej
(för att det jag skrev ovan helt ska tappa innebörden, hahaha)
Godnatt sötisar.
Imorgon får jag veta resultatet på grammatiktentan.

Stockholm

Hemma! Fin helg! Kom fram en halvtimme försenade till Stockholm pga snökaoset. Skyndade fram & tillbaks till Husby med även försenad tunnelbana, dumpade grejer, tog oss en öl/glas vin, på med finskjortan och sedan iväg på konsert.



Södra teatern var mysigt och litet. Vi hade platser på 11 parkett vilket inte alls var särskilt långt ifrån scenen. Konserten var enligt mig jättebra, gillade början bäst, då de spelade "Alice" och "Vägen till Paradiset". Sedan kom "Kommit hem", "Kärlekens tunga" och lite andra bra låtar.

Efter spelningen bjöd Tomas på en öl på Södrans bar, jag drack en öl för första gången på jättelänge :D kändes konstigt men fint, som en fin flashback på tiden jag började dricka då det mest var ölslapping som gällde. Vi satte oss också och väntade på bandet som skulle komma ut och signera böcker och skivor.

 

När Plura och resten hade satt sig så gav jag honom en skiva med 17 av mina låtar på, de blev ärligt glada och sa att de skulle lyssna på den i bussen - härligt!

 

När det var klart så gick vi glada och uppspelta ut i Stockholmsnatten. Hamnade på Tiffany's på Söder, då vi inte orkade pulsa så långt i snön. Det var dock ganska perfekt, fick två fönsterplatser, ett till glas öl/vin och prat ända fram tills det var dags att bege sig hemåt.

Lördagen spenderade vi mest i soffläge, tittade på Alpint och begav oss sedan in till Kista galleria för julklappshandel. Hittade en julklapp till Max och en heelt perfekt julklapp/födelsedags-prelle till William som fyller den 27 december. Christer Fuglesang var nämligen i en bokhandel och signerade sin nyutgivna barn/ungdomsbok! Jag fick honom att skriva att William skulle fortsätta vara duktig i skolan så skulle han också få chansen att åka upp i rymden en dag :) tror det kommer bli fullträff!

Var meningen att vi skulle gå på bio på kvällen men ingen film lockade. Så vi köpte flott och tittade på Milan - Inter istället, lite senare filmen Jägarna. Sen somnade vi gott.

Idag har vi mest åkt buss, tittat på alpint och senare damernas em-finalmatch på 4an. Nu är jag hemma hos mig igen. Lite tråkigt efter att ha fått sovsällskap två nätter att sova själv, men jag är så himla nöjd över den här fina helgen att det nog går an ändå.. Kanske drar hem till Linda och tittar på "Hair" ikväll :)


Fredag

Radion igår gick bra, det var lite nervöst, men gick bra. Resten av dagen gjorde jag inget heroiskt, tvättade och sov och läste i min nylånade spanskabok "El revés del alma".

Tack för er, mina vänner, nya som gamla. Ni som bryr er på riktigt. Vad skulle jag göra utan er. Ni vet vilka ni är, ni med guldkant. Jag är så GLAD och tacksam :).

Innan jag sov ringde jag Per för att berätta att jag kommit på ett nytt smeknamn till honom. Jag kallar honom alltid för Percy och det i sin tur har blivit "The Percy-cutor" (märk: persecutor). Det började med lite fniss där och sen låg jag i princip och skrattade tills jag grinade. Per är bra, han är som en tjej, fast kille, man kan prata om allt med honom.

Idag åker jag bort till Stockholm med mannen nedanför, och det är väl lite blandade känslor. Men kan jag hålla mig reserverad och njuta av musiken och människovimlet så tror jag att det kan gå bra.

Tomasito

Yes



Skönt att nånting äntligen går vägen!
Trodde jag fått grammatikresultatet också men det visar sig senare.

Nöjd tjej

Mysigt dygn! Jag och Stina JULPYSSLADE! Det var så mysigt ^^. Jag har gjort första julkortet sen jag gick i småskolan. Skönt dalainspirerat till mormor och hennes sambo.
På kvällen åkte vi in till stan och kikade in på Skank som skulle ha kvällsöppet och sälja festbiljetter till juldagen. Vi smuttade glögg och pratade med Martin istället, riktigt trevligt.
Jättehärligt att få sällskap av Stinafin, vi är så konstigt lika varandra på många sätt, trots att hon har många egenskaper som jag också skulle vilja ha och inte har. :)

Ska ta mig ett bad och åka till Falun snart.

Oh lord

Jag känner mig helt död efter yogan igår. Orkar inte resa mig ur sängen. Eller jo, för frukost såklart. Mina morgnar brukar se ut såhär: vaknar 08.20-30, går upp och gör frukost, äter frukost i sängen och sen sover jag två-tre timmar till. Hur kunde mamma få en så slö dotter?

Snart kommer Stina som jag ska spendera dagen med. Funderar på om vi ska baka lussebullar eller matbröd. Imorgon är det radio! Glöm inte att tuna in P4 Dalarna imorgon 11.30. Aight.

PS: Det blir friskis på vårterminen. Verkar vara så härlig stämning där. + att det är kanonpris.

Sockermani!

Sakta i backarna här nu!
Jag kommer på mig själv med att ha hamnat i en ond cirkel av godisätande och snusande. Nog för att jag har ett grymt stort energibehov och måste äta hela tiden, men man behöver inte köpa godis varje dag ^^. Ju mer jag snusar desto mer vätska driver jag dessutom ut ur kroppen, vätskebrist = godissug. Är det inte godis så kakor, müsli eller nåt annat.

Nej nu måste jag reda upp mig lite. Jag tänkte faktiskt tanken att gå ut och springa någon dag, för att balansera upp hormonerna lite i kroppen. Men - jag ändrade mig ganska snabbt, när jag mötte en tjej som just precis var ute och sprang. Hon bar med sig ett tre kilo tungt ekipage snö i ögonfransarna. Är det inte sånt så är det lunginflammation eller astma, om jag inte köper en sån där jävla mask för 400 spänn vilket jag troligtvis inte kommer göra (heder till dom som gör det).

Om det bara inte vore så kallt...! Så hade jag satt fart på en gång. Nja, jag tror jag har gått i ide faktiskt, min kropp har behövt vila efter det här årets träningshysteri. Det där jävla sockret borde jag dock göra mig kvitt. :)

Jag börjar imorrn! Fullkornsfjanteri, fett och mycket vatten. Who's with me?
Nu ska jag dra in till stan och möta Saga & gå på lite slappyoga.

Måndag

Kvällen igår spenderades hos Adam, vi käkade naturgodis och såg The Shawshank Redemption för x: antal gången. Så bra är den! Och alltid lika härligt att se Stilla Havet och låtsas att man är i Zihuatanejo i slutet.

Nu har Tomas bokat biljetter tur-retur till Stockholm fredag-söndag. Jag var först påväg att sälja biljetterna men tänkte att det är lika bra att komma iväg härifrån ett tag. Så det ska bli kul för egen del :) Eldkvarn + vin på fredag och antagligen mysa runt och handla lite på lördag, äta på nån schyst restaurang. Hoppas på en till självmordsbombning, vore kul med lite underhållning.

Det är bra med lite praktiska exempel till kursen jag läser nu (som jag inte är så duktig på att läsa), den som handlar om internationella relationer, krig, fred, säkerhet. Terrorhotet är ganska svårt att placera geografiskt i och med globaliseringen. Det har ju visat sig - folk spränger sig själva i Sverige utan att vi ens har någon grupp på den politiska kartan här som aktivt arbetar mot västerländska normer. Det är så utspritt liksom. Ett helt annat nätverkande än krig i gamla tider där man red i trupp tillsammans och krigade ansikte mot ansikte.

Nu lät det som att jag gillar historia, får ursäkta.

Den här veckan känns ultraseg att spendera i Borlänge men i'll make the best out of it. Ska hyra filmer, köpa kalender, gå på yoga imorgon, vara med i radio torsdag, så ska det nog överlevas :)
Hoj hoj.

gamla Sara kikar fram

Nåt har hänt med mig efter helgen!

Det börjar kännas gött i huvet igen :) efter att jag faktiskt insett hur kul jag tycker det är med spanska (och hur grym jag är). Samt hur mycket jag tycker om Mälardalens högskola och lärarna där. 1 + 1 = 2.

Jag vill faktiskt flytta dit.

Göteborg vore kul men det är inte omöjligt senare i livet.

Har fattat hur det hänger ihop. I KNOOW jag är långsam, men det är ju en process. Jag har hängt upp mig på en endaste människa i den här staden, och därför tvingat mig själv att bo här och försöka leva här.. Inte förrän jag börjar släppa människan så kan jag även släppa staden och röra mig bort härifrån.. hörde ni vad skönt det lät?! Bort härifrån! Jag inser till och med att jag inte ens behöver hänga i Hönsarvet varje dag bara för att jag betalar hyra här. Jag kan vara var jag vill!

Nej nu börjar en riktig plan forma sig i huvudet, en som verkligen känns som jag.. singel, snygg och smart.. nu ska jag verkligen satsa på mig själv! Jag har det!
:D

Här är gatorna alldeles för små! Hahaha, Lars Winnerbäcks låt Gråa dagar är verkligen jag!

"Det finns så mycket att förlora, dina drömmar är så stora, här är gatorna alldeles för små
Här sitter alla på kafé och säger: "Ingen idé, det är för sent ändå"

Dina chanser blir allt färre, och ditt tvivel bara värre, på kafé finns ingen hjälp att få
Klådan bygger bo och du får ingen lugn och ro, här ser du tågen komma och gå
"

Och all din trygghet stramar allt för tätt inpå, det isar och det bränns

Och du letar efter gråa dagars skäl att skynda på, och vill byta planet, Hjärter Dam, jag vet, hur det känns

Det finns en fagrare glans någon annanstans, du får hoppas som om himlen fanns,
och tro och be att det ska gå

För du får ingen tröst av din inre röst, den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på.

Depressiva episoder och maniska perioder, vissa klarar sig utan extas
Andra springer fatt och blir nervösa och får spatt, om inte livet är ett kul kalas
Du måste sänka dina krav, eller vinna på trav, om du ska komma i fas

Och sådan leda bryter ner en bra frisyr, och du blir tråkig, ful och trött
Och du samlar dina spöken i KOMVUX kursbroschyr och blir bitter och lam, Hjärter Dam
dina blommor har dött"



Shoppinglycka

Varför känns det alltid som en absurd version av Camp Molloy (om ni minns) när jag ska ta mig någonstans? Idag släpade jag mig hem från stationen ända till hönsarvet med minst 10-15 kg:s packning. Men det berodde kanske lite på.. min shoppinglycka! ^^

Idag lyckades jag komma undan med exakt 1200 spänn på rean. Jag fick två par jeans, två bastoppar, en sjal och hårdprodukter för under 300 kronor. Det kallar jag tur! :D Ena paret jeans kostade 30kr, andra 50kr, båda Crocker. Det är ju gratis!
Här är mina fynd, samt en sliten jag efter en ändå väldigt lyckad dag.



Ena paret jeans



Andra paret jeans



Storbildsröv.

Lördag

Alltid när man kommer hem, jag säger då det, då närs man likt en nyfödd bebis som bara skriker efter mat. ^^ Jag åker alltid hem på helgerna också vilket innebär att familjen har fredagsmys = allt gott man kan tänka sig från ett litet minilivs.

Nu är jag klar med tentan! Laddade upp med allt socker man kan tänka sig, Anna Skipper skulle svimma om hon såg mitt lager med chokladballerina, mandariner, fruktjuice, vitt bröd, smör och ost. Svimma du, kvinna. Tentan kändes välgjord och jag tror jag kommer få bra resultat. Det viktigaste är att jag lärt mig det väsentliga :)

Tre timmar innan mitt tåg går, blev ju klar tidigt = FARLIGT. För jag har femhundralappar på fickan och är bra sugen på nya kläder, framförallt jeans, då jag kastade ut massa kläder ur min garderob igår. Gissa vad jag ska göra! ^_^

Fredag

Ok, man känner sig alltid lite ynklig när man är sjuk. Två ipren och febern försvann åtminstone. Tomas envisades med att vilja ses igår så efter att jag tvättat gick jag upp till honom på kvällen. Han kom till och med och mötte mig halva vägen, inte likt honom att gå ut och gå. Som vanligt hemma hos Tomas får man ordentlig mat, pasta carbonara med parmesan, grädde och sidfläsk. Mmm, det var gott.

Sen blev vi att prata lite och han frågade hur det kändes att bara vara vänner, och jag sa att det inte är så lätt alla gånger. Jag vet att han väldigt gärna vill vara en nära vän, eftersom vi känner varandra innan och utan, men jag tycker det är svårt, eftersom jag älskar honom och känner mig trygg med honom och fortfarande inte kan säga att jag släppt idén om att vi egentligen ska vara tillsammans.

Men det är antingen eller. Egentligen för att gå vidare helt så måste jag bryta kontakten. Hur skulle ni ha gjort? När det är en människa som ni älskar och respekterar och väldigt gärna vill ha kvar i livet, men samtidigt, ja ni fattar. Det är svårt. Vem fan vill göra slut med en vän?

Resten av kvällen tittade vi på lyxfällan, Debatt och sen sov jag där. Sov ända till 11 imorse, så trött var jag.

Ikväll åker jag hem och imorgon bitti till Västerås.
Jag ska ha Silverfisken i lurarna :)


Torsdag

Det senaste dygnet har jag gråtit så mycket att jag tror jag dragit på mig feber. Jag förstår att det kanske inte är så kul att läsa.. för man vet inte vad man ska säga osv. men jag skriver bara som det är, och jag lovar, ni behöver inte säga nånting, livet är som det är, och jag med. Det blir bättre! Jag är lite konstig i huvet men det vet ni ju redan.. Det beror på min separation, livssituation, att jag bor själv, känner mig ensam, att det är tenta på lördag osv. Det blir bättre, det går över. Det är skönt att gråta. Det finns lösningar på allt. Ensamhet = umgås. Tenta = plugga. Separation = get over it. Osv.

LIVET ÄR INTE BARA DÅLIGT! :)
Det är dåligt om man är arg istället för ledsen.

I alla fall, Dalaradion! . Menyn till höger. Fan vad fint att få hylla min morsa publikt :). Nästa torsdag!

Jag känner mig trött och vinglig så jag ska nog sova nu.




Viva el español!

Igår satt jag och grät till en dokumentär på ettan (public service-hora det är jag det). Det handlade om en peruansk familj som typ jämt levt i misär ute på landsbygden i Peru och plockat sopor, bott i ruckel. Kvinnan i familjen bestämde sig till sist för att ge sig av till europa, Spanien, och arbeta som hembiträde/städerska på hotell, för det var enda sättet att få ihop lite pengar. Familjen saknade henne så mycket och hon hade en son på typ 9 år. Till slut kom hon hem och de gifte sig på gamla dagar.

Skevt hur folk lever i fattigdom i latinamerika och andra delar av världen, sen kommer de till "vår" rika del av världen, arbetar som städerskor och tjock-svenskarna/européerna pratar illa om dom som invandrare och att de tar våra jobb. När det som är fel egentligen är snedfördelningen!

Det var intressant att titta på dokumentär på spanska. :-)

Idag har jag varit på möte med ett av studieförbunden jag ska undervisa hos. Jag ska ha två nybörjargrupper i Falun och undervisa sammanlagt 3 timmar i veckan hos dom, 8 veckor med start 17 februari. Lite nervöst, jag har ju aldrig lärt ut spanska! Men det här är perfekt, för i vår kommer jag bara läsa på halvfart (spansk textanalys/civilisation, samt skönlitteratur och kultur). Vilket innebär att jag kommer ha gott om tid att förbereda mig med roliga övningar och ta hand om mina små grupper med spansksugna svenskar! Det var ganska bra timpeng, 130:- för 45 minuter, inte så mycket jobb - MEN VÄRLDENS ROLIGASTE JOBB. Dra åt skogen Sara, nu har du ordnat det bra för dig : )

Efter mötet träffade jag på ännu ett tecken i spanskan namn, nämligen min gamla spansklärare Maria som är från Spanien. I Falun! och hon bor i Smedjebacken.

I <3 alla små tecken.
Nu ska jag fortsätta bli bäst på språk.

PS: Igår smaskade jag Schweizernöt hela dagen. Smask smask. Finns det nåt godare än det i kombination med julmust? :-)

Tentanerver

Senaste dygnet har jag läst ganska mycket i en rolig bok på spanska, "De qué va eso del amor", handlar om relationer hit och dit och härs och tvärs mellan människor. Känns som ett bra komplement till kurserna jag läser nu, att läsa lite skönlitterärt.

Åkte till Leksand igår eftermiddag och spenderade tid med Stina och hennes Halbe. Vi spelade ett jättebra spel som jag vill ha, kolonisten hette det. Dock var det en holländsk version, undrar vad det kan heta på svenska :) Lika beroendeframkallande som monopol i alla fall! Fick en massa gott av fina Stina, middag och skorpor och varm choklad och kaffe. Sov jättegott :)

Tog mig igenom politiklektion idag igen trots att jag hade jättesvårt att fokusera. När jag kom hem hade i alla fall korthållaren kommit som Shirin så snällt skickade till mig :) Perfekt.

Nu är jag hemma och måste tugga inför spanskatentan på lördag. Jag kan, jag kan, jag kan. Jag kommer greja det, alldeles säkert. Det här är något jag kan. Snälla önska mig lycka till, för är det något jag verkligen vill och behöver fixa nu så är det skolan. Det är mitt hopp.

Bilder



Peace & love har gett ut en tidning i 35 000 exemplar som finns på cafén, bokhandlar osv landet runt.



Gissa vem som är med i den :)



En tavla jag målade idag.



Dumpade upp tv:n på ett bord.

Idioter

This city. Makes me sick.

Några ljusglimtar har jag: min familj i närheten, Stina 40 minuters tågresa bort. P&L-cafét och de som jobbar där. Älven.

Men i övrigt. Jag mår illa. Jag är en människa som är gjord för forum och utbyte och att prata och diskutera och inspirera. Nya intryck, bevara de gamla och ta in de nya.

Jag ACCEPTERAR FOLK som dom är, hur de än ser ut, vad de klär sig i, har för konstiga intressen eller social status.

Någon gnutta självrespekt har jag. Jag hittade den nyss.

Långsamt går det upp för mig att jag har umgåtts med människor som fått mig att känna mig som dum i huvudet. Som konstig. Jag har frivilligt fördummat mig själv. Och det är därför ilskan ligger inne och pyr och det blir bråk så fort jag dricker lite alkohol.

Det är därför jag har slutat gråta så fort promillen stiger i blodet och jag blir förbannad istället. Ilska är inte bra men finns den så tänker jag använda mig av den energin.

Jag är fan inte konstig. Jag har idéer om ett samhälle långt jävla bättre än det här. Och jag tänker inte släppa dom.
Och: jag tänker börja om på nytt. Mitt egna liv. Jag kommer inte höra av mig igen till de som inte förtjänar det. Min omsorg är värd mer. Och blir de stötta? Som om jag bryr mig.

Resume helgen

Fin dag i västerås igår. I <3 mina språkintresserade klasskamrater och lärare. Svängde förbi krylbo på vägen hem och tittade till lilla familjen. Det var trevligt. Mindre trevligt att när jag tagit SJ-tåget därifrån tillbaks till Borlänge (det var i tid), med betald mobilbiljett, inser jag att fucking jävla korthållaren ligger kvar i krylbo. >_< Jag har 8 kr i fickan som jag ska leva på till tisdag. Fick gå 5 km hem till Hönsarvet i 17 minus och det var den kallaste promenad jag någonsin varit med om! Mina tår höll på att dö.

Nåväl, kvällen fortsatte på Peace&love-cafét där det var Kjell Höglund-klubb. Tomas hade tagit dit sin Höglund-tavla och vann kvällens introtävling. Pris: bussresa tur & retur och inträde till Falu koppargruva. OBS: intern humor för kjell-fantaster, vilket jag inte är.


Jipeeey!

PS: Ska ev bli kursledare för studieförbunden i spanska. I vår. :-)

Friday

Hej och välkomna till en ny dag i min blogg! /endofirony.

Jag undrar om jag ska börja ta betalt för att ligga med mig, p-piller kostar ju trots allt. Skämt åsido så är jag verkligen sugen på att tjäna lite stålar.

Stina skrev att sitta i kassan på Hemköp var det värsta hon varit med om, att Hemköp är en jävla fascistkoncern med säljbonusar och trasiga anställda som pratar och jobbar så snabbt att dom ser ut som tungt hängande träd.
Didn't i tell you i was never made for the commercials. Haha.

Det är klart att jag också skulle vilja vara som klippt och skuren för att jobba i affär, men det är jag inte. Eller är jag? Tankens kraft kanske?

Men nu har jag ju lite jobb på gång.

Mitt varmvatten är tillbaka, det var borta i någon dag. Så igår tog jag mig mitt dagliga bad. Mm mm! Finns inget bättre i den här kylan.

Snart ska jag packa min väska och bege mig hem till mamsen. Imorgon åker vi på en liten utflykt, jag till skolan, och hon till köpcentrena, i Västerås.

Torsdag

Jag sov så jävla dåligt inatt. Fan fattar inte, blir så irriterad. Undrar om det är psykiskt.

Jag vill ha sommarvarmtsolbadsolglasögonbaddräktglasscykelturerbarfotaspringgräsmattehäng åååh :)! Jag dör. Dagar kvar (ca): 119. Undrar om jag ska sätta upp 119 små postitlappar och riva ner dom en efter en, i väntan på sommaren. Haha.

Birgitta köpte en demo av mig för 150 kronor. Ibland blir man verkligen glad av människor som vill sponsra hobbymusiker som mig. Som värderar min tid och ansträngning!

Nu har jag ringt kommunen angående att vikariera i spanska på högstadiet. Hon skulle skicka hem papper som jag skulle fylla i. Härligt! Nu får vi hoppas på ordentligt med sjukdom i vår!

Det enda som egentligen har hindrat mig från att blir mer aktiv och jobba är tanken av vad pappa skulle säga. Inte direkt bästa dottern som vikarierar och håller på. Men det måste jag börja strunta i och lyssna mer på mig själv. Jag äger!

Åter till grammatiken.

Onsdag

Om dagen började illa igår så började den definitivt bättre idag! Jag har drömt en massa saker om folk jag tycker om, mamma, Monica, Alicia, att min familj var på semester osv. Vaknade utvilad, gick upp och gjorde kaffe, och solen har precis gått upp. Härligt!


RSS 2.0