Ledig och dessvärre irriterad

För lögner kan vara bland det värsta jag vet, speciellt när de är uppenbara.

Kom inte in

Så då blir det dietistprogrammet i sikte i stället. Spännande! Kommer jag mot förmodan inte in där heller harvar jag väl på och jobbar och skriver mer låtar och så.

Imorgon avslutar jag en 9dagars jobbraka, ska bli fint som snus. Märker på mig själv när jag jobbat för mycket - rummet ser ut som ett horhus och jag äter knappt något lagat mål mat utan smaskar mest mackor utav helvete. Har åtminstone börjat köpa Bregott mellan istället för normalsaltat så det går inte lika fort för mig och min pojkvän Smörbyttan. Nu sänker jag en 600grammare på 7 dagar istället för 5.

I övrigt har jag börjat "ta hand om mig" som det heter, dvs tvättar bort sminket med borttagningsmedel, borstar tänderna och försöker åtminstone laga mat. avsätter tid för träning. Håller tummarna för att jag känner mig hyfsat pigg imorgon efter 9-timmarsjobb då det vore så gött att sätta femte löp-passet i min nya varannan dag-trend. Löpningen är kul, lite kul är också att min röv expanderat så pass att det dallrar när jag springer :) fnizz! Lilla snigel akta dig, här kommer ångvälten Sara i full fart och tar dig.


På tal om att bli tagen..,
Det är så jävla dags!
Käre Gugge, låt mina önskningar slå in :-)
Nattizzzz


Mår illa

Längesen jag hade sån här kraftig mensvärk nu. Är väl i kombination med att jag gått upp tidigt, jobbat och har träningsvärk också. Lite dumt att det skulle bli samma dag som auditionen, men men.., det blir kul!
Ska spela den senaste proddade låten har jag tänkt. Känns lite som en vanlig spelning vilket är skönt. Bara 10 minuter också, lyxigt. Undrar hur många som sökt.
Är lite irriterad på min hyresvärd, han har inte betalat interneträkningen senaste månaden så de har stängt av abonnemanget. Går in från iphonen hela tiden och det är inte det roligaste. Nåväl, är inte internet tillbaks imorgon blir det fan ett snack med honom igen.

Köpte en ny sort av carte Dor idag, Starry night hette den. Riktigt god!

Över å ut, hörs sen


Adderar

Känner igen livet igen.. Livet i mig typ. Det kom med ljuset. Blir så ledsen när jag tänker på hur jag skadat min kropp senaste halvåret/året. Ända sen jag spelade in i september. Stressen började när jag åkte till Iran. Den resan, flytten, skivan som behövdes göras klar, ett liv som behövde ordnas i Gbg. Mörkret och regnet när jag flyttat ner. Saknade min familj. Bemanningsföretagen som behandlade mig som skit. Inte konstigt jag låg inne och sov hela dagarna, tröståt, inte såg nån mening. Allt det där är som en enda dimma när jag tänker tillbaka på det.
Jag ska njuta varenda dag nu av solen. Vara ute och röra mig så mycket det går. Är verkligen glad att jag valde att jobba på boendet också, det är många fina människor där som jag trivs med.

Tänker inte stressa över musiken mer nu. Skivan är klar, jag har gjort mitt. Det kommer en skiva nummer två men inte än på ett år och det känns så skönt. Nu ska jag njuta av livet igen, få tillbaka min pigga och starka kropp, den där självkänslan, framför allt det där goa flirtandet som jag höll på med hela 2011!! :D hade så kul...
Vet att alla dessa grejer kommer att infrias, det är bara en tidsfråga, eftersom jag släpper all emotionell stress kring musiken och allting. Nu tänker jag må bra i mig själv och resten är faktiskt helt oviktigt.

Det är så viktigt att vara glad. <3


Alla dagar kan inte vara lika bra

Gårdagen var riktigt jäkla kass. Efter solsken kommer regn... Jag kände att efter fem dagar hård träning i rad orkade jag inte gå och simma så jag tog en vilodag. På jobbet jobbade jag samtidigt som två riktigt omotiverade typer, och en av de boende lackade ur, pga feber som det senare visade sig. Cyklade hem helt slut 21.30. Försov mig imorse en halvtimme men har ändå haft en bra dag! Pingstafton och bra ob-tillägg. Cyklade hem från jobbet vid 14, sov en sväng, sen gick jag och handlade mat. Skönt att kunna handla precis det man vill ha. Massa Goa grejer.
En femkilometers joggingtur nu på kvällen och jag är tillbaka på banan.
jobbar bara 17-21 imorgon vilket är gött, då hinner jag laga lite matlådor och kanske gå och simma där på förmiddagen. Eller ligga i solen!

Över och ut


Rehab rehab rehab

Tänk vad mycket rehab man kan hinna med en förmiddag! Jag gillar att jobba kväll. Sov till 8, åt frukost, sov två timmar till. Gick ut och sprang en 5kilometare och blev lite brun samtidigt. Flirtade lite med Mackan när jag kom hem, åt en god lunch på bönor, couscous, fetaost, ajvar och sambal oelek. Cyklade nyss till jobbet och nu hänger jag i massagestolen en kvart innan jag börjar. Fan så gött! :))


Härlig dag

Det var lite småsegt att jobba dag idag då två av tjejerna var hemma från dagcenter men inte riktigt kunde gå ut. Men men, solen sken, dagen flöt på. Efter jobbet lagade jag en god omelett på ägg, kalkon, oliver och paprika, sen stack jag och simmade. 1100 meter på ca 35 minuter. Mina simglasögon är helt klart det bästa köp jag gjort på senare tid. Det är läskigt att vara under vatten när man tränar hårt samtidigt som man får en kick av det. Skräckblandad förtjusning kanske man skulle kunna säga :) sånt som jag älskar!

Tycker mig ha kommit in i ett mycket bra träningsmönster. Det blir varannan dag vatten, varannan dag joggingsko har jag bestämt mig för. Så simning måndag, onsdag, fredag, söndag, jogging eller gång tisdag, torsdag, lördag. + Cykel till jobbet när jag väl jobbar, som en bonus. Hittills har det sett ut såhär:

Fredag: Jogging 5 km.

Lördag: 1 mil cykel.

Söndag: I mil cykel + 1 mil promenad.

Måndag: Köpte simkortet. 2 km simning, lätt cykling.

Tisdag: 1 mil cykel + 5 km jogging.

Onsdag: 1 mil cykel + 1,1 km simning.

Hemligheten med min träning är som tidigare skrivet: variation, praktisk nytta och inte för mycket. Så ska jag nog ta mig ur den här livsstressen jag ägnat mig åt sen jag flyttade ner. Känner redan hur jag mår mycket bättre. Har inga som helst ambitioner att bli "bra" på nån träningsform längre, då jag vill komma så långt ifrån prestige och tävling som det går i min vardag. Träningen är bara ångestdämpande och därför är det skönt att komma ut varje dag.

Imorgon börjar jag kl 14 vilket gör att det blir helt perfekt att gå ut i solen innan. Har inte bestämt mig för om det blir en joggingrunda före, eller en promenad till jobbet.
Nu ska jag njuta av kvällen! :)

tjejen som inte kan tacka nej till jobb

Jag jobbar imorgon, tors, fre, lör, halva söndag, måndag och tisdag. I rad. Men nåväl - jag måste, ska ju vara ledig två hela veckor i juni och då trillar det liksom inte in några pengar. Så inget whinande här.
Har haft världens bästa dag. Gick ut och sprang lite trots seg i benen sen simningen igår. Blev fem kilometer. Lugn och skön dag på jobbet, åt en god kvällsmat, couscous med bönmix & tomater, sen bjöd mina arbetskamrater på vaniljglass, jordgubbar och strössel från Dala Järna till efterrätt. Mums mums! Orgasm i munnen!
Ska nog ta mig en kvällsmacka och stupa i säng nu, bäst att sova om det nu ska jobbas så intensivt.

Triathlon light

Haha, känns som det är precis vad jag ägnar mig åt. Mitt spårvagnskort har ju gått ut så jag har bestämt mig för att cykla överallt hädanefter. Har en ca 5km till jobbet vilket är väldigt lagom och jag har cyklat dit en hel del senaste veckorna. Jobbigt när man försovit sig men skönt annars.
I kombination med att jag nu köpt simkort och är ute och springer till & från har jag börjat med nån slags triathlon lifestyle, vilket är gött, eftersom jag är ganska rastlös som person och behöver omväxling för att inte dö av tristess!
Så dagens träning blir först en runda 5km jogg, sen 5km cykel till jobbet, sist 5km hem!
Inte fy skam!

Dietistprogrammet

Ja, jag sökte i tid (klockan 23.11 sista anmälningsdagen hade jag turen att stå bredvid Jonas Rafi och vi började prata om högskolan), jag är med i första urvalsgruppen och far åt helvete men det ser ut som jag kommer in på Dietist till hösten! Iaf enligt VHS statitstik.
Man kan inte göra två karriärer samtidigt men trygghetsnarkomanen i mig jublar över detta faktum, att ha ett någorlunda "säkert" alternativ framför mig (tentor kan man skriva hur många gånger som helst, låtar bedömer folk efter första lyssningen..) . Och musiken som är min ångestlindring kommer alltid följa med genom livet.
Jag kan fan inte tacka nej till platsen om jag kommer in. Nej.

Sagt å gjort

- simkort! Ibland gillar jag att jag är så impulsiv :) Simmade 2 km på ca 1 timme idag. 40 längder bröst, 6 rygg, sen varann bröst / rygg 34 längder. Det är skönt att vara i vattnet :) mentalt avslappnande också. Min träningsinspiration nu för tiden är: Shirin!

Hallå ja!

Jobbat mycket denna vecka som varit. Ser fram emot en ledig dag imorgon när jag ska göra lite nyttiga grejer.. städa mitt rum till exempel, har inte städat på..skamligt länge.. :S
Ska också ta en shoppingdag och införskaffa lite smått och gott. En locobase repair bland annat, bra för mina nariga händer. Lite hygienprylar, en bikini har jag tänkt, och ett simkort på valhallabadet. Har funderat av och an på att förlänga gymkortet på actic på andra sidan stan, men jag tror jag kör på simkort kontant på valhallabadet istället, autogiro känns för riskabelt med tanke på min ekonomiska situation. Det känns lite mer avslappnat med simning, samtidigt som skön träning, om man väl får rutin på det. Valhallabadet ligger riktigt nära mig vilket kanske underlättar det.
Kanske att jag tar mig en solning imorgon också, har nån kvart kvar på solariekortet.
Skön rehabdag!
Jobbar tisdag-torsdag, ledig fredag, lördag och halva söndag. Det är kanonväder nere i Göteborg vill jag påtala. Gött det :-)

Måndag den 14 maj

Gjorde en hallon & blåbärspaj i lugn och ro idag efter jobbet. Kändes som grejen att göra när det regnar ute. Har haft en toppenhelg. Lördag möte och på kvällen kalas i Krylbo med syskon & familj. Fick träffa Max och Theodor och Ingemar hade lagat så svinigt god mat så det small i hela munnen. Potatisgratäng med grädde & ost, marinerat kött och så gjorde Mitra en fetaostsallad med körsbärstomater och rödlök.
Efterrätt fina tårtan som Shirre ordnade :) en mycket kul kväll och jag somnade gott bredvid Emma i bäddsoffan vid 3.30-snåret.

Jobbade 4h igår kväll när jag kom tillbaks, idag har jag jobbat 7-14.30. Morgondagen är jag ledig sen jobbar jag 7-16 veckan ut.

Har inte rört på mig sen vårruset så det bådar för en promenad eller lite lätt styrketräning imorgon när jag är ledig.

Medan jag bakade pajen samtalade jag lite i köket med Thomas, det är oftast skönt. Vi pratade lite om ångest och hur förtappade människor blir i den här ytliga världen där utseende, kropp och pengar står i fokus och att det inte är så konstigt att människor mår så dåligt.

När man slutar stressa och saktar ner farten slutar man springa ifrån sin ångest och tvingas möta den istället, det känns skönt. Vi människor lever i en föränderlig värld och då krävs det att man vågar förändras själv också. Jag tror jag håller på och skaffar mig nya värden här i livet och blir vuxen.

Jag funderar ju varje dag på hur jag ska släppa på den hårda pressen jag har på mig själv om att vara snygg och ha en tränad kropp. Hur man ska undvika att flyta med i den starka strömmen av ideal och hets. Jag funderade på hur jag pratar med mig själv, vad jag säger rent konkret.

Skulle jag säga dessa saker till mina vänner, mina syskon och människor jag möter om dagarna? "Du kanske skulle börja träna lite? Dina lår har blivit riktigt tjocka, dags att tänka på vad du äter? Du börjar bli rund om magen, tror du nån tycker det är attraktivt med en tjock tjej? Tror du att någon nånsin kommer vilja ha dig? Ät mindre, träna mer."

När jag föreställer mig mig själv säga dessa saker till människor jag älskar, och mena det, så gör det rent ut sagt ont i mig, jag blir rent skräckslagen. Så varför säger jag det till mig själv..?

Jag får jobba på. Med att släppa det tonåriga ytliga greppet om att ha en vacker kropp, ett liv som ser bra ut, och fokuserar istället på mental frid och att följa mitt hjärta, det som gör mig lycklig. Musik & arrangemang kring hela fenomenet är en av de saker som ger mig lugn och ro i huvudet och kroppen samtidigt som arbetsvilja och lust att leva. Det finns ingen annan mening och man blir vacker när man är lycklig och gör det man vill.
Amen.

Hihi

Fortfarande grymt imponerad över vänner som hellre knullar än träffar mig.
Nåväl, learnt to deal with it! Plus att var människa får lära sig sina egna läxor - jag är bara bitter över hur många år jag själv la på karlar.
Ikväll ska jag ha det mysigt tänkte jag, ska glida förbi Parken och diskutera musikvideo med Sebastian, samt njuta lite över framgångar å det senaste :)
Dalarna imorgon! Syskonen och syskonbarnen, föräldrarna - hur fint!

Lagad mat är bra grejer

Idag gjorde jag kikärtsbiffar :) jag har blivit helt såld på biffar gjorda på baljväxter. Det är kul att använda stavmixern också. Jag gjorde en stor sats och det blev ca 15 st.
2 burkar kikärtor
lök
stor morot
potatis
valfri mängd gröna oliver
en klick tomatpuré
vitlök
sambal oelek
kanel, paprika & salt
1 ägg
vetekli
dinkelmjöl
mixa alla fasta saker med stavmixern. rör ner ägget, samt valfri mängd vetekli/mjöl för att fasta upp biffarna lite. Rapsolja i en stekpanna, blöt ner händerna med vatten och forma biffarna innan du steker dem.
Kanongott blev det!

Öppnar upp

Jag öppnar upp bloggen nu, tråkigt att vara anonym. Tar bort tidigare inlägg om företaget jag jobbade för.

Hahahahahaha

Klockan är 2.19 och jag sitter och lyssnar på min kompis på facebook som berättar hur ledsen hon varit idag och åkt hem till hennes pojkvän och suttit och väntat en timme på att han ska komma hem så hon kunde gråta och berätta för honom hur ledsen hon är att han inte prioriterar henne.
Behöver/orkar inte säga nåt mer än så för ögonlocken är tunga. Men jag säger ändå:
hahahahahahahaha.
Jag är så glad att jag har slutat med det där.

RSS 2.0