Framtidstankar

Dagen gick i den anda jag ville. Jobbintervjun resulterade i tre inbokade pass nästa vecka för introduktion - sweet! Eftersom distanslärare verkar ha den sämsta arbetsmoral som finns så måste jag jobba ihop mina pengar som jag egentligen har rätt till i studiemedlet (hur FAN kan man ta så lite ansvar och inte svara i varken mejl eller telefon?).
Gick till bibblan efter detta, tog mig i kragen. Våndade mig klar med uppgift nr 2. Andas ut. Två uppgifter kvar. Det tar så jävla mycket energi att plugga, jag bara sitter och tänker på annat. På P4, spelningar, marknadsföring, nya produktioner med Anders, nya instrument, inspelningar, fler musikvideos...
Känner mig så himla splittrad. Känns kanon att jag verkligen kommit på vad jag ska plugga och allting, dietist, känns jättebra och ett yrke jag kommer trivas i. Men på samma gång,... så himla fel tid :/. Inte nuuuuuu... Kom igen. Faan!! Vill spela musik, fortsätta det jag påbörjade i våras. Jobba arslet av mig och spela in mer, mina nya grymma låtar. Vill tjäna pengar såpass att jag har råd att köpa ordentlig mat och åka och hälsa på min familj då och då. Men samtidigt har jag fyllt 22. Hur länge håller min hjärna för studier? Fast iofs, det verkar den ju inte ens göra nu heller så. Jag kanske bara fjantar runt med musik och försöker undvika att plugga. Undvika att växa upp och ta ansvar. Eller?
Eller? Eller så är det så att jag verkligen älskar att skriva musik och att sjunga. Och jag drog det till att vara mer än en hobby så nu har jag ställt till det för mig. Nu finns det ingen återvändo.
Jag är ganska rädd för vad andra ska tycka om jag inte skulle börja plugga snart. Undrar vad dom tänker, ska hon aldrig växa upp nån gång. Om jag inte har den där tydliga ambitionen. Jag vill gärna ligga i fas med resten av mina vänner och min familj. Men hur jag än gör så känner jag mig så splittrad. Mamma vet jag älskar mig vad och hur jag än gör men pappas blotta existens ger mig ångest över att ens tänka tanken om att inte påbörja det nu.
Promenad med Alicia på kvällskvisten, köpte ett paket Bregott. Känns inte spec bra för jag vet hur fort jag kommer äta upp det där paketet :( men nu är det köpt och jag får väl ångra mig efteråt då. Det är så ljuvligt gott!! ^^

Göttar

Har varit en dag fylld av rörelse. Brände en timme på konditionsmaskinerna på morgonen, gick hem och kokade gula ärtor. Gött när de kokade sönder i lite buljong och olja!
Hemma fortsatte jag duktigt med andra inlämningsuppgiften tills ringde P4 göteborg plötsligt ringde och ville att jag ska spela live hos dom på torsdag. All form av studiefokus försvann för resten av dagen...

Så coolt att Stand up kommer höras i hela göteborg på torsdag! Att få spela live ser jag som en trevlig liten bonus, men coolast av allt blir att min och Anders produktion spelas i etern :-)

Lite senare följde jag med Fanny på en volleybollträning. Helt skakig i armarna är jag! Nöjd på naturgodis är det nu dags att slinka i säng. Imorgon: morgonträning, arbetsintervju och sen ska jag träffa Alicia.

Alles gut, puezz


Hassebesök

Idag fick jag den äran att visa Hasse runt i kollektivet, hon tog sig till Göteborg ända från Oslo och det var givetvis kärt att se henne igen. Vi käkade scones och pratade som vanligt sanningar om män och det ena och det andra.

I övrigt är jag en bedrövlig surfitta, känner mig bara pressad och oroad över de närmsta månaderna och därav följer ingen som helst slags lust för människor som inte känner mig. Jag önskar att jag kunde rädda situationen med mina bara händer och det pressar mig att makten ligger i någon annans händer, dels distanskurslärarens, CSN:s och bemanningsföretagens. Jag gör och har gjort vad jag kan och verkar ändå inte lyckas nå ända fram.

Skulle mest av allt vilja åka hem till Smedjebacken och få en kram av mamma men det går inte det heller. Jag tröstar mig med Lalehs nya skiva och stänger in mig på mitt rum med värmeljus tills vidare.
:-/

Sista helgen i januari

Igår hade vi middag här. Jag och Fanny gjorde italiensk matpaj med soltorkade tomater, basilika och rödlök. Grädde och ägg var det i den, jag har börjat äta vegetariskt på helgerna, men vet inte hur länge jag ska fortsätta med det, jag frossar lätt i dessa produkter.. Bregott om ni minns.. ^^ nåväl, god blev pajen, till den en sallad på körsbärstomater, feta och salladsmix. 10 trevliga människor blev vi och så fick jag bjuda på musik, fint och tacksamt :-) Fast snart lär väl mina kollektivmedlemmar tröttna på mina låtar, haha.

Idag har Thomas placerat in en synth, ett bord, riggat upp min mic och mitt ljudkort på mitt rum. Riktigt bra blev det. Kommer nog ta ett tag att lära sig göra snygga grejer i Cubase men jag ska verkligen ge det ett eller flera försök!
Sitter och lyssnar på Lalehs nya skiva, mycket bra låtar vad jag hört hittills, kan rekommendera Some die young, SamuelWho started it, eller ja, hela första halvan av plattan, längre har jag inte hunnit. Blir avis på hennes grymma röstspektra, från lågaste lågt till högsta tonerna.
Idag fick jag frågan av min f.d tidningskamrat Malin om jag vill spela live i Göteborgs studentradio. Vill jag såklart. Får se när det kan tänkas bli av.
Sätter mitt hopp till jobbintervjun, boendet, på tisdag, Linda som tipsade mig, hon jobbar där och de behöver vikarier. Blir väl mest/bara extra men alla pengar är pengar just nu. Lagret som jag hoppats så mycket på verkar dröja som fan, mejlade dom igen, då ringde chefen upp och sa att det kommer dröja minst 2 veckor till innan de kan ge något besked. Så jag har slutat hoppas där.

Ljusshow etcetera

Houdie!
Idag har jag inte fått någonting gjort utöver ett brödbak. Thomas fixade Windows 7 på min dator, tacksamt tacksamt, datorn är ultrasnabb och nu bådar det gott för inspelning osv. 
Framåt kvällen var jag på ljusshow på Drottningtorget, fint var det och bra att komma ut och träffa mina vänner!

Fin dag!

Började med ett träningspass, -500. Hem för lunch, sen kopplade jag in högtalarna och ljudkortet till datorn på mitt rum så att jag skulle kunna spela out loud så att säga. Gick sen ut i köket och fick det vackraste berömmet av Thomas som legat i soffan och lyssnat på mitt sätt att spela med högerhanden..
Han gned sig i ögonen och sa att det var förbannat bra. Värmer hjärtat att höra det från en gammal producent :)) 
Sedan tog han fram sin Laneyförstärkare och sa att det bara var att låna den när jag ville. Sjukt bra ljud i den, plus att jag fick lära mig lite väsentlig EQ på skruvarna.
Gick på bio sen med Jacob och Camilla som jag fått en biobiljett av, The girl with the dragon tattoo fick ett bra betyg av mig! Samma klass som den svenska filmen.
Så här vill jag att mina dagar alltid ska vara :)

Trött tjej

Som ändå haft en nice dag. Vaknade, gick upp och kokade kidneybönor. Stack till Camilla vid lunchtid som bjöd på otroligt god vegansk lunch, linsgryta och ris :)) fick lite plugg gjort där och for sedan vidare för en mysdag hos Linda. Vi hade lite tröstdag med prinsesstårta och film.
Älskar mina vänner <3
Är trött så inåt helvete. Fick något i ögat för två timmar sen och lyckades inte få ut det. Enda jag vet hjälper är att gå och lägga sig, slocknade i två timmar.
Imorgon bir de bio.

Biter mig i läppen.

Lyckas hamna med miffon ja!

Den här dagen har varit helt rubbad pga detta och jag har inte påbörjat någon biologiuppgift. Jag ska läsa om ärtväxter framöver och vad Mendel kom fram till i sin forskning. Imorgon blir det hårdkörning på biblioteket och jag ska gå upp senast klockan 07!

Håller på och budar på en biljett till Lund/Malmö på onsdag, tänkte ta mig en svängom ner till Caroline och påminnas om vem jag är igen. Alltså inte en människa med "tendenser" till svaghet som mår dåligt i sig själv och är ångestladdad. Fucker. Utan en jävla oxe som sliter för brödfödan och sina mål, festar, står för vem jag är och inte trycker undan något MEN som faktiskt gråter ibland, som vilken jävla vanlig människa som helst.

Gårkvällen

Sjujävla fin blev den, var ledsen och hade ångest innan Thomas vänner kom just för att typ ingen av mina vänner skulle dyka upp. Men drack lite vin och höll god min.
Nu bor jag i ett kollektiv och därmed resulterade det i 15-20 pers i slutändan ändå efter att både Carlos och Thomas ringde dit sina vänner. Eva kom, trots att hon sagt att hon inte skulle komma. Vi är mest bekanta och inte så nära vänner men jag blev jätteglad ändå. Hon hade med sig en av sina vänner. Carlos tre tjejkompisar, Thomas tre-fyra killkompisar, min kompis Patrik och två av hans vänner. Jakob kom, Momo, en couchsurfare och framåt småtimmarna kikade Axel, Anna och Erik förbi.
Sammantaget blev det en jättefin kväll och jag uppskattar att de förstod att det betydde mycket för mig, kombinerad inflyttnings-födelsedagsfest :)
Idag bakade Carlos en ananaspaj till mig i födelsedagspresent <3 !


Besviken

EN person av typ 25 inbjudna kommer hit ikväll. Haha. Fan vad besviken jag är. Ska aldrig mer stå för någon form av fest.

Min egen födelsedag

Fyller år på söndag men imorgon ska jag ha födelsedagsfest. Lite typiskt att enda gången man fyller år kan folk inte komma, men jag får försöka se nöjet i de som faktiskt kommer, vilket nog blir mestadels Thomas vänner, han som driver kollektivet.
No matters, jag tänkte oavsett bli full. Spräcker min veckobudget rejält på alkohol! Likt en högstadietjej som hamnar med sin första kille ska hon spräckas rejält. Budgeten alltså..
Ibland borde jag fundera lite över min egen humor.
På söndag har Carlos lovat mig pannkakor till frukost =)



Maximilians 4årsdag imorgon

Imorgon är det exakt 4 år sedan jag satt och hade nedräkning med mina vänner till bästa killen Max skulle födas. Sent på kvällen fick vi ett samtal att Shirin och Ingemar fått en liten pojk. Inte förrän någon dag senare fick jag se honom första gången men jag svär vid Gud att jag typ aldrig varit så lycklig som när jag fick hålla i dig. Så söt var du, fin och underbar! Så stort att få bli moster :)
Nu är det fyra år sen Macke föddes och vi har glatts så mycket genom åren åt denna härliga unge. Tyvärr valde jag att flytta till Göteborg vilket innebär mindre besök i Krylbo men inte tänker jag på honom mindre för det. Imorgon fyller han år :) Grattis i förskott älskade lille kille! Min födelsedag kommer alltid vara speciell i och med att du föddes dagen innan :))

Krossad men tjusad.

Längesen jag blev såhär kär att jag typ grät när det tog slut. Inte hänt sen jag flyttade från Tomas. Har pratat lite med han som driver kollektivet och kanske insett lite att jag senaste tiden måste ha krossat hjärtan lite här och där. Haha. Därför jag blir lite smårubbad nu.

Oavsett så har jag krossat Carlos hjärta också, han som jag bor med, så vi är båda lika förstörda. Varför? Öppet kan jag säga att det inte går att fortsätta ha en relation för att han har flickvän (iofs öppet förhållande) men han vill vara trogen henne trots att han blivit förälskad i mig. Han har berättat om mig också.

Synd på världens finaste jävla kille. Haha. Hjärtat blir alldeles tillskrynklat när jag tänker på den här underbara helgen och stunderna jag fick med honom. Men jag har spelat med öppna kort och ångrar ingenting. Jag står för att jag inte vill eller kan ha ett förhållande och det berättar jag alltid när jag träffar någon, att jag blir kär ganska ofta och så.

Nu ber jag till Gud att den här soppan kan vara över, det rekommenderas inte att ligga med någon i ett kollektiv som man flyttar in i. Inte första kvällen.. Det kommer nog göra ont i hjärtat några dagar till när jag ser honom, för han är så fin och jag älskar honom. Haha! Älskar älskar älskar. Eller förälskad förälskad förälskad. Som en låt man hör på radion och bara blir kär i direkt.

Men jag måste släppa honom. Och trots allt finns det så jääävla många människor därute som jag kan bli kär i, så min tro och förhoppning är att det kommer gå ganska snabbt. Nu lär jag fortsätta beskriva hur protein bildas i min inlämningsuppgift så jag kan få CSN-poäng nån gång.

Musikvideon är klar.

Dela gärna med vänner och bekanta som ni tror skulle gilla den :) Och tack till alla som redan delat!! Fina ni :)

Heisan

Har inte haft en tanke på att blogga, men det har ju faktiskt hänt saker sedan jag skrev något informativt sist. Eem..
Ja, det har tillkommit lite klirr i kassan, så nu är jag safe fram till mars ungefär - känns gött! Har även fått hem blocketboken jag köpte till Biologi A, och kursen börjar på måndag.
Igår skedde den stora flytten. Min kompis Stefan hjälpte mig, det gick smidigt som fan om man jämför med flytten dalarna-göteborg. Nu är alla grejer (i princip) i kollektivet och jag håller på och flyttstädar här i gamla lägenheten, har inte mycket kvar.
Tjejen som hyr ut åt mig hade betalat elräkningen, så gulligt av henne. Saker verkar lösa sig om man tar det cool. Framöver har jag bara mobiltelefon, mobilt bredband och själva hyran att betala i räkningar. Vad kan det sluta på i månaden, 5000 kanske. Öppen för att börja jobba minsann. Eller att få csn. Men jag är lugn, det kommer.
Gjorde världens godaste falafellunch idag, fan vad god maten blir om man anstränger sig lite. Bild finns på facebook.
Jamen i övrigt intet nytt. Johan har snart redigerat klart musikvideon, det ser bra ut.

Gröt

Är nog min nya passion!
idag med fiberhavregryn, en skvätt havregrädde, hela linfrön, en kiwi, havremjölk och kanel i och på gröten. Mums mums.

BlöglövaZ

Hai hai alla blöglövaz. Här kommer ett till inlägg.
Har haft en väldigt produktiv dag. Vaknade och hade försovit mig till min morgonpromenad med Maci. Åt en god grötfrukost för att döva samvetet, ringde senare kollektivet. De sa att jag kan flytta in när jag vill i veckan *sweet*.
Så, gick upp på vinden och hämtade ner flyttkartonger och har så smått börjat packa. Spyr på det.
Efter ett tag fick jag nog och drog till gymmet, tränade bort en 600 kcal. Ny energi när jag kom hem. Sojabönsgryta.
Gjorde seitan som blev till en god wok senare på kvällen. Har inte kommit fram till något världsomvälvande idag tyvärr så nu har jag inget mer att skriva.
Heido dagboken.

8 januari

Vilken bloggtorka det verkar vara överallt. Här med.
Jag flyttpackar. Tredje gången på två år. Trött på det där nu.

Veg 2012

Sen jag åkte från Smedjebacken har jag börjat äta veganskt. Det grundade sig inte i några politiska irritationer utan att jag i princip bara ätit kött, ägg, bregott och creme fraiche senaste året.. kände lite avsmak och sånt.. undrar dessutom hur min hälsa ligger till med kolesterolvärden och sånt. Undrar hur mycket gojs som ligger i mina tarmar och gottar sig..
Tänkte börja skriva upp lite vad jag äter om dagarna för att få inspiration dagarna när den tryter, så kan jag gå tillbaks och läsa!

3 januari, kvällsmat: knäckemackor med hummus gjord på chiliolja, citron, pressad vitlök och kryddor.
4 januari, frukosten detsamma som kvällsmaten. Lunch, sallad på mungbönor, grön paprika, gul lök, olivolja och isbergssallad. Middag, gryta på krossade tomater, mungbönor, spenat, gul lök, paprika, olja och massa chili. Kvällsfika, havremjölk och frukt :)
5 januari, frukost havregrynsgröt med linfrön, sötmandel och hackade aprikoser. Lunch, överbliven gryta från igår. Kvällsmat, misosoppa, röd quinoa blandad med hummus.

För närvarande har jag sojabönor på blötläggning, tänkte göra antingen biffar eller någonting annat imorgon :)

Just nu känns det jättebra och jag har varit jättepigg senaste dygnen. Kolhydraterna gör mig pigg och alert. Har ett paket bregott i kylskåpet sen innan jul, vet inte vad jag ska göra av det, mår lite illa när jag tänker på hur många 600g jag satte i mig föregående år. :S
Jag älskar att halsa havremjölk direkt ur paketet! ;D Oatlys havremjölk är underbar, gillade den inte förut när jag var veg, nu smakar den ljuvligt :)
Idag lyckades jag gå vilse i Hisingsparken, fyfan, jag hade för lite kläder på mig också. Göteborgs största park, den är enorm. Efter 2 timmar var det inte roligt längre, blev så glad när jag äntligen kom fram till Slätta damm och såg min cykel stå där och vänta på mig :)

Bra dag

Min playlist jag drog till med häromdagen kickar verkligen fett. Bara svenskt, Timbuk, Movits, Maggio, Linnros, Adams Ray bl.a. Fick mig att dra ut till Hisingsparken idag och gå en ca 5 km lång PW. Senare på dagen blev det 5 km på löpbandet. Jag sprang! Vilken härlig känsla. Trodde jag blivit såpass slö och tung att det inte skulle gå men åtminstone 2,5 km flög jag fram i min vanliga takt. Övrig tid blev det intervall jogging/gång.

Bra för en fortsatt lust att träna kan jag säga, känna att det går. Det här nyåret har börjat bra.. långpromenader varje dag! Ska satsa på 1-1,5h varje dag och då i dagsljus, man mår så fruktansvärt bra av det :)

Har även lyxat till det med en solning idag, köpte ju ett kort innan jag drog upp till Dalarna. Huden har varit rätt cp efter att ha sovit på soffor och i olika rum dessa tio dagar, speciellt ögonlocken, under näsa och i mungipor. Så solarium gjorde gott. Ska bli bättre med kortison och mjukgörande också. Har fem kvartar kvar på soloteket, dom ska jag njuta av medan dagarna i sakta mak blir lite ljusare.
Vad har annars hänt, jo jag har slängt en del saker och rensat i röran. Imorgon tänkte jag fortsätta med att dammsuga, försöka fundera på om jag kan sälja iväg en del saker och slänga ännu mer så att flytten blir så smidig det bara går. :)

På västkust'N

Vill tacka för uppmärksamheten efter mitt senaste inlägg. Kände att dagarna varit så jävla flummiga så det behövdes ett inlägg i samma stuk. Hahhah! :D
Nu har jag åkt tåg ner till Göteborg, lämnade lillan i Smedjebacken.. :/ Men vi ska ha så kul i sommar, så! :) Då ställer jag på henne igen.

Längtar efter något som kan rädda mig

Happ hade skrivit ett helt inlägg på min Ipod och trodde det blev publicerat men INTEDÅ!!
WELL då rullar vi igen: Nyårsafton blev kalajs, en hyvens jävla kväll i Krylbo som vanligt. Pappa blev full, jag somnade först, osv, innan det nintendo Wii Mario kart Islam edition, trerätters av själva värdparet, oxfilé och grejer, mumma det, sparris också, stora plånboken. gosiga pojkarna, ingemars drinkar, lådvinet, fyllan, glädjen i de vuxnas ögon. Klockslaget, stjärnhimlen, vaknade 08.40, trodde jag var på hotell, det var shirins soffa. Gött det:


gick upp och borstade tänderna,

tog av mig halsbandet, sjöng:

Har alltid kunnat lita på min omdömeslöshet
Har alltid kunnat tappa min skalle till marken


Fick skjuts av Nini till Smedjebacken, yrade runt som ett vrak och samlade ihop passerkort till ica, salva, mig själv, stack i turboVolvo hem till Erika, hämtade hennes arbetskläder, glömde mina, direkt till lagret, fem minuter sen och vi var igång.

På lagret sjöng jag :

Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig

längtar efter något som kan
dda
mig

Stämplade ut på 999 som vanligt kl 00 och det var sista gången jag befann mig på ica.

Sov på Gabriels soffa i hans kvart alldeles vid Tuna-B, smidigt det eftersom jag skulle langa tillbaks nycklarna dit morgonen där på. Hos Gabriel: Fick clementiner, gardiner som örngott, plocka ölburkar från bordet, städa upp hans nyårsfest.
Otrevligt bemötande hos Tuna-B som vanligt, lägenhetsbesiktning, fick skura golvet bakom spisen, torka bort glömda matrester, tips om att gå en städkurs, jag tittade på besiktningsmannen och sjöng:

Har alltid varit säker på att jag kan göra fel
Det ger mig trygghet i stanken, bedragen av tanken


Svettades hela ulfshyttevägen hem, rattfyllesladdar, ishalka, soffsovarkroppen lortig. gammal gubbe på sellnäskiosken sa snuus, dä fint dä, jag såg på honom och sa, snus under läppen de måst man ha, kärringen i kassan sa jag vill se din legitimation jag.

jag såg på henne och sjöng:

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer?

Hon tittade på mig och jag sjöng: 

Jag tror du söker efter mer än du ser
Men jag ser att du ler, och jag tror att du tvivlar

jag sa:
visst ska du få se det, fittkärring, på vägen ut till bilen.


kom hem, duschade, åt avocado, sallad och GÖTTA.

Nu sist en kvällspromenad med Jag kommer, i öronen, peppen är fixad, ny playlist, fet röv som ska rastas imorgon bitti

den som lever får se om jag vaknar

Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig
Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig
Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig, Längtar efter något som kan rädda mig, längtar efter något som kan rädda mig

Nyår osv


RSS 2.0