hhoj

GOTT NYTT ÅR!!!
madafackas!!

Så JÄVLA trött

Fiiii faan.. jag är så jävla trött.. skulle kunna sova mig genom nyårsafton. Har slutfört mitt sista projekt: musikvideon. Det blev så jävla bra klipp.. körde hårt igår och städade ur lägenheten sent på kvällen när vi var klara. Och nu är vi inne på årets sista dag.
Första halvan av 2012 har jag:
* köpt bil 
* jobbat typ 12h/dag tack vare denna bil.
Andra halvan av 2012 har jag tack vare att jag jobbat som ett as:
* spelat in skiva
* åkt till iran
* flyttat
* spelat in musikvideo.
Känns som att jag vill att 2012 ska bli i så lugnt mak det bara går!! Fy fan jag går sönder av en så skön trötthet. Det behövs inte göras mer på ett tag nu..
Nu har jag bara ett antal problem framför mig: 
jag ska jobba på ica imorrn och jag har glömt arbetskläder.
Jag ska lämna tillbaks nycklarna till lägenheten på måndag och jag har "glömt" att låta de kontrollera att jag flyttstädat, pga att vi var där och spelade in..
Jag vette fan vart jag ska göra av bilen i Götet. :(
Men skit samma. Man får ta problemen när de kommer.. ska försöka att inte gå under av stress.

Dagens frustration

att läsa bekantas bloggar som uppenbarligen inte fattar att de har en ätstörning. "Dagens outfit" på magra tjejer med särade läppar och död blick som skriver och undrar varför de får feber, frossa, huvudvärk osv.. tja.. för att du inte får i dig näring kanske, ungjävel. Såklart synd att de är hjärntvättade av ideologin att kvinnor ska krympa sig själva till size 0, men det går väl upp för dom någon dag att man faktiskt inte orkar använda hjärnan när man inte får i sig mat.

Var ut på en kvällspromenad med Caroline igår, skönt som vanligt :). Hon är ganska tydlig med att hon älskar att äta och gör det hela tiden, hon har så sund syn på kropp och ideal.

Idag har vi spelat in hela dagen, jättekul att få se hur duktig Johan är och noga med vinklar, tagningar och ljus. Imorgon fortsätter vi och planerar att bli klara!

Kvällen min ägnas åt wordfeud, tänkte sova tidigt.

Ok

Jag står ännu en gång inför en minnesvärd händelse, en av de bästa dagarna i mitt liv. När jag gör något jag tror på och får vara kreativ tillsammans med andra kreativa människor..
I de här stunderna är pengarna ingenting mot vårt resultat vi kommer få, som kommer bevaras för alltid och kanske beröra människor.
Efter nyår är det andra saker som gäller.. köra ner till Gbg, packa ihop mitt liv i påsar, slänga saker, sälja, flytta. Hitta ett jobb..men det löser sig..det är SEN.
Imorgon finns inget annat än det vi ska göra!

Imorgon är det dags

För musikvideoinspelning! Ser mycket fram emot detta.
Har varit bökigt att fixa fram all rekvisita men jag tror vi får nöja oss med det vi har..
Blir nog bra oavsett :)

Så, nu när jag har en paus.

Så blir det fokus på helt andra saker.

Byter ut mina spellistor. Från lågenergisk emopop och indiedepp till icke politiskt korrekt hiphop, reggae och dubstep!

Hiphop kan vara bland de bästa genrer som finns. Om man kunde ge musik som recept skulle jag ge hiphop/reggae till många människor. Undergroundhiphopen för att den ofta är väldigt samhällskritisk och vass. Men främst reggaen för kärleken och lugnet. Sällan jag träffar anhängare av denna musik som är deppiga.

Paus

Jag pausar musiken nu. Lagt ut asmycket pengar på det här men jag står still, kommer ingen vart, energin har tagit slut, och det ger inga pengar. Då kanske nån jävel tänker "men i grund och botten ska du ju göra det för att det är kul".

- Jag tror inte att många människor som börjar med eget företagande gör det enbart för att det är kul, utan också med ambitioner att det ska gå framåt och med vinst.

Att skriva, producera och framföra musik är som vilket företagande som helst. Men folk vill gärna att man ska se det som en hobby. Betala för att producera, spela in, betala för att få spela för folk. Lägga ut låtar gratis så att människor kan konsumera det som de vill. Musikbranschen är en horbransch. En handfull personer har hittills köpt mina producerade låtar av mig.
Inga tvivel om att man måste ha självdistans, det tycker jag att jag har. Enbart kvalitet ska betalas för. Men om det inte vore kvalitet på mina låtar skulle jag heller inte ha några lyssningar på varken youtube eller myspace.

Jag kommer alltid skriva och spela musik men det kommer nog bara bli för mig själv framöver.

:)

Tackar översten för kramen.
Idag känns det lite mer OK. Var ut på en 1,5h promenad nyss i mina favoritdelar. Röda stugor, kall blåst, varm jacka, hästar, torra löv, kvistar, trasiga stilla fordon, elljusspår, mm...
Ska gå en promenad om dagen tills det är dags att åka tillbaks till Göteborg, så att jag verkligen får in rutinen och vägrar ha något annat i Göteborg.

Sorgsna ord.

Idag känner jag mig jävla sorgsen och deppig. Vet inte men stillheten och tystnaden i Dalarna får mig att inte vilja återvända till staden och folkmassorna. Trots att jag trivs jättefint i Göteborg så är det ingenting emot dalaskog och kontemplationerna i ensamheten här. Så mycket surr i staden som vilseleder mig bort från kontakten med mig själv. Jag har tappat bort min kropp och hur den egentligen är bunden fysiskt till den här stora jorden. Modern..

Det andra är egentligen oväsentligheter. Det där med att man måste ha en fast social punkt; jobb, fritid, engagemang, skola. Som jag inte har nu. Ja, staden kräver det av dig, för det är sånt man gör i en stad bland massa människor. Det finns ingen ro att bara vara. Ingen förståelse för det heller; det är klart man ska hålla sig på mentalt högvarv hela tiden. Insupa kultur, träffa nya människor, jobba ihjäl sig, tjäna pengar, studera.

Kan vara bara blaj det här, ingen fakta jag presenterar. Var bara ut på en sen kvällspromenad med mamma nyss och blev fångad av blåsten vid en folktom mörk strandpromenad. Stor stjärnhimmel och inga fordon, inget Elgiganten, ingen spårvagnsräls eller tvåfiliga rondeller.

Det enda som hördes var blåsten.

Och nu är jag här.

Det som återstår av 2011 är att spela in musikvideo.
Mina ansträngningar för januari ska bli:

* FIXA ETT JOBB OCH BÖRJA JOBBA SÅ SNART SOM MÖJLIGT.
* ORDNA FLYTTEN TILL KOLLEKTIVET SÅ SMIDIGT SOM MÖJLIGT. 
* FÅ ORDNING PÅ MAT, TRÄNING OCH SUND SJÄLVKÄNSLA.
Allt handlar om inställning, vad man tänker för tankar varje dag och hur mycket man anstränger sig.
Jag ska även fortsätta umgås med levnadsglada, sunda människor och ge energi till människor jag får energi tillbaks ifrån.
Känner att 2012 kommer bli fint. 

Puss på julafton.

Resumé juli-december 2011

Juli:

"Sen nämnde jag att jag hatar mitt mobila bredband, då säger han: men du, du kan få surfa på mitt om du vill :) ÄR INTE DET DET MODERNA SÄTTET ATT INDIREKT BLI SAMBOS?!?!?! HAHAHA."

Grannen alltså. :) Resten av juli var faktiskt ganska händelselöst, jobbade heltid, jättemycket.

Augusti:

"Det spelar ingen roll hur jag sett ur, vad jag försökt vara. För nu är jag jag och jag kan äntligen känna att jag satsar på mina drömmar istället för på idéer om hur jag ska se ut.
Ingen kan skada mig längre, jag kan inte ge någon den makten att göra det. För jag älskar mig själv nu. Mycket!"

"*** har träffat ny tjej. Eller träffat ny? Han tog nästa på tur"

"Känns som ett bra tillfälle att bryta kontakten nu när vi inte är osams. Vänskapen känns mest konstig för mig. Ha det så fint, hoppas ni vinner matchen."


"För visumansökan till Iran krävdes: Utförlig information om mig och mina tidigare Iran-förbindelser på två visumansökningar som inte fick vara skrivna för hand, mitt pass, kopia av passet, två passfoton, kvitto på betalning av visumansökan och ett förfrankerat prioriterat kuvert."

September:

"det absolut bästa under hela kvällen var när min producent Anders ringde upp och berättade hur emotionellt engagerad han är i min musik och vårat projekt. Jag kände att jag kunde dö precis efter det, eftersom jag äntligen har träffat en man som har samma kärlek för musiken som jag. "



Avslutningsfest med Ica: "Precis kommit hem från avslutningsmiddag med Ica.. ja tårarna rinner som e flodsvåg..varför kan inget vara för evigt? men det är väl livet.. jag har iaf fått berättat för människor vad jag egentligen känner föfr dom..även människor som har barn, fru och hela faderullan.ja bryr mig inte.."

Skivinspelning: "Har iaf varit en fantastisk vecka på alla sätt. Jag och Anders har jobbat väldigt fokuserat hela tiden så vi var helt slut i lördags. Låtarna blev bra och välproducerade. Varierade. Vi har använt oss av flertalet olika musiker, folk som ligger nära Anders hjärtat."

Oktober:

Mamma och jag i london

Iran
"

kl 04.30 kom vi fram i bergsstaden ramsar. jag kände mig som jag antar att man gör efter att ha utsatts för oprovocerat våld på gatan av okänd människa,samt nöjd över att inte ha valt döden. 

här är vi ca 12pers som bor hos en man som heter Ahmad. marken, huset och allt han äger här är fantastiskt. vi har mest spelat kort, ätit och rökt vattenpipa. tog en tur till kusten, några min bort, kaspiska havet som nu är kallt. jag har inte rätt kläder med mig men jag njuter ändå. jag känner mig hemma bland dessa iranier trots d var tufft i början pga språkbarriären."


Flyttar till Göteborg.
"Nu har jag ju flyttat ner och installerat mig i Göteborg. Fick fin flytthjälp av Camilla, Anders och Simon i fredags. Och efter andra dygnet här känns det kanon."

"jag blev klippt av en fartkamera när jag körde flyttbilen ner till Gbg så jag undrar när bötern kommer hem i brevlådan. *det blir tyst. någon börjar långsamt klappa händer, som början till en applåd. någon annan stämmer in. spridda skurar handklapp som kommer tätare. till slut exploderar alla i en underbar och fantastisk applåd* ."

"Trött och vikten går bara uppåt. 66 kg. Allt hänger ihop. Jag är trött, orkar inte träna, äter för att ta igen energi. Hur kan jag vara såhär trött?"

det vänder - hela början av 2011 har jag trots allt varit fylld av energi och det är dags, efter en del vila, att hitta tillbaks till den

"Jag tittar på lite bilder från när jag var pigg och energirik och känner att det är inte omöjligt att bli det igen. All it takes is some time!"

Jag ändrar inställning.

"
För bövelen. Jag vet att jag inte kommer kunna återgå till den där naiva 18-åringen som stack till Mexico utan planer och kärade ner sig i varenda påg hon träffade.
Men jag kan åtminstone börja analysera mitt klagande."

blir kär. law of attraction. karma.
"Ansträngningar for the fucking win. Det är det enda som löser saker."

är med i musikhjälpen


åker bärgningsbil på motorvägen nedanför örebro i Lillemor
och nu är det jul och jag är här.



Resumé januari-juni 2011

Fan vad jag kommer sakna 2011 kan jag säga med ett leende! Så mycket toppar det har varit det här året. Tänkte dra en del citat och bilder från bloggen för att få det lite mer konkret:

Januari

"Jag känner mig som en helt ny människa efter att ha fått ligga."

"Nästan framme, 3 km, och bara en sväng kvar. En buss står längre fram på andra sidan vägen, jag tittar på den medan jag bromsar, svänger och vad händer? Jag drar förstås omkull på cykeln. Bussen börjar åka. Jag reser mig upp. Bjuder på den."

"I åttan kom det två frågor från ungen som vägrar jobba: "har du en dotter?" "eh, nej." "är du gift då?" "men nej tror du det eller." försökte svara lite argt men började skratta samtidigt."

"Fixade lagerjobbet. Hehe. Nu ska jag till gymmet och springa ut glädjeruset :)"

"TACK FÖR EN ASKALAS FEST! :D
Kvällen kan sammanfattas i skrålande allsång till Helen Sjöholm, "partypoooopeeer!!", sex & samlevnad i sängen, cigarrpuffning, lite dans, god mat och slutligen en god natts sömn full på vin!"

Februari:
"Pappa har köpt bil till mig nu! Fan vad jag satt och garvade för mig själv igår när han och Simon exalterat länkade bilder på lilla pärlan. Mamma hade tydligen asgarvat åt hur "gullig" den var (säg: ful) och likaså gjorde jag. En liten jävla racerbil.. haha!"

"Igår pulsade jag mig fram de tre kilometrarna till gymmet - det är inte NÅDIGT hur mycket snö det kommer på samma gång! I hela sverige dessutom.
Blev ju en ordentlig uppvärmning, kanske var därför jag slog mitt personbästa på 5 km löpning. 26:40! "





"Göteborg i miniatyr. Åkte sammanlagt 10 timmar i fredags. Jag är ju galen! " 






"Efter en jättebra dag på lagret igår kommer jag ut då jag slutar 23.30, sätter mig i bilen, kör igång den, åker 100 meter sen dör den. Bilen är bogserad till lagret och står med motorvärmare i sig. Bra så!"

Mars:

"Just nu går Daniel Adams Ray's "Lilla Lady" runt i mina högtalare. Tvätten är i maskinen, köttfärsen på tining. Ska laga matlådor och ta det lugnt fram tills jobbet börjar 16.45. "

"Igår pressade jag en hel jävla spansk roman på 12 timmar. Jag kan inte minnas senast jag ens gjorde det på svenska! Efter söndagens depp har jag väl helt enkelt bestämt mig för att bara ge järnet och verkligen klara det här nu, inte ge upp mitt i som jag brukar. "

"Igår låg O och imiterade Emil i Lönnebergas farsa innan han somnade. Det lät ungefär "EEEIL! BANNAE ONGE!!"

"Somnade nästan i solariet. Körde ett träningspass efteråt, sen stack jag och handlade massa smink :) det var en rätt rolig känsla att säga till expediten på Kicks att "ta fram det som passar min hudton, jag behöver rubbet". Inte ofta jag köper smink kan tilläggas."

April:

"Vi hade monopolkväll utan monopol igår. Det blev en jävligt trevlig kväll med mina systrar, Ingemar, Tomas och Max. Vi gjorde en fet carbonara och käkade lite tapas och lyssnade på Markoolio bland annat.. Mitra headbangade."

"För de som inte visste det så har jag väldigt fullt upp på jobbet med att spana in kött. Och igår lyckades jag få hångla bakom två långtradare."

Maj:

"Tisdag: Inspelning av Monster.
Onsdag: Inspelning av Heroine och Hold on my love. Vin med Alicia.
Torsdag: Finputsning av Monster framförallt. Glass på en bänk med Ida och Effie. Ölhäng. "

"Nu var det längesedan jag bloggade, har inte känt att jag har behövt det. Den viktigaste nyheten är att jag blivit moster till en alldeles jättegosig liten plutt <3"

TYPISK FACEBOOKCHATT MED PAPPA.





"MÄÄÄHH..

..det luktar lammkött! Av mig såklart."

"egentligen skulle jag ha fått en charity-summa pengar på 4000:- för att ha varit hjälplärare den här terminen, men jag har inte hjärta att sätta in dom på mitt konto.
Inte när det finns barn som mot sin vilja blir utsatta för övergrepp, som förlorar sin kropp och sin själ under händerna på vuxna män och kvinnor.
Så pengarna får gå vidare till arbetet mot barnsexhandel och trafficking."

"Mormor plockade upp mig i Borlänge igår och vi åkte hem till dom i Stormatsbyn. Åh det var så härligt att umgås ensam med mormor och Bertil, känner mig så safe därute hemma hos dom! Mormor bjöd på smörgåsar, kokkaffe och fika som vanligt. Minnen från barndomen, lugn och ro, tystnad, röda stugor med vita knutar, och så kom Hasse förbi med sitt barnbarn.
Bilen är lagad och Bertil har gjort ett otroligt jobb med massa saker som var fel. Är så tacksam!  Jag gav honom ett presentkort på Jula som tack för besväret."

Juni:


"Föreställ dig både första och sista chauffören som gnäller på jobbet, som krigsbarn. Med en nalle i handen. Det blir så mycket enklare då."

"hamnade senare på krogen Koriander där jag blev utslängd för att jag somnade."

"Vin, manshatarlåtar, Veronica Maggio, senare sushi nere på stan, kontemplation vid muren och sist karaoke på Gävles minst glamourösa krog: Lucky Bar."

"Fan Robert, vi klickar på så många olika sätt, det ÄR du och jag!!"

"Kära dagbok (läsare).

Om du inte redan visste det så är bilen trasig igen. Den här gången handlar det om att strömmen inte går fram till startmotorn - inget händer när man vrider runt nyckeln."




Begravning osv

Det var värre än jag trodde, så många som satt och bölade. Men att se en kista och veta att någon ligger där inuti som man tycker om är inte spec uppmuntrande. Nåväl, var fint att se nära och kära och få ta avsked. Nu är det gjort.
Jag tror tandköttet runt min visdomstand blivit inflammerat, har ont i den sidan och det gör ont när jag gapar. Kommer bli en helvetes kul julafton! ;) Förhoppningsvis har hela kinden INTE svullnat upp tills det är dags att spela in musikvideo om 6 dagar.
Ikväll ska jag åka hem till min systers familj och ha uppesittarkväll och spela bingolottto, mysigt ska det bli. Theodor har avancerat och ställer sig nästan upp nu för tiden, samt sitter och river ut blöjor och grejer, grabbeN liksom. Ska tvångsgosa tills han börjar slåss :D saknat det lilla paketet.
I övrigt vill jag önska er en merry freakin christmas!

Min hemska dag

Vilkn jeevla daag.. behöver inte berätta historien igen, men kan vara kul att gå tillbaks och läsa senare i livet. 

08.00 jag plockar upp mina samåkare vid Wieselgrensplatsen. Har innan det tankat och kollat så att bilen startar. Vi åker.
11.30 Mitt under en 120färd 2,3 mil före Örebro så knäpper det till och bilen saktar långsamt in för att slutligen stanna alldeles efter en påfart.
11.33 Mina samåkare puttar på bilen för att jag ska kunna starta den.
11.37 jag ber dem komma in och sätta sig i bilen. Det går inte.
11.45 Vi stannar en bil och frågar vad vi ska göra. Jag ringer 112 och blir idiotförklarad.
11.50 Ringer bärgarn. Bärgas in till Örebro för 1500 kr.
12.30 framme vid verkstaden.
Hamnar vid en verkstad, det tar sin lilla tid för dom att lumma runt och försöka hitta felet/reservdelar för att lösa problemet.
14.30 åker vi därifrån i Lillemor som jag som tur var inte hann skrota. 2100 kr fattigare. Men bilen går nu. Igen. Borde sälja, jagvet.
Framme i Borlänge, jag hämtar upp jullåda på Ica, möter efter lite krångel Johan och Petra för att stuva in massa grejer i min gamla lägenhet där vi ska spela in musikvideo 29, 30 dec :-)



Min hemska dag

Vilkn jeevla daag.. behöver inte berätta historien igen, men kan vara kul att gå tillbaks och läsa senare i livet. 

08.00 jag plockar upp mina samåkare vid Wieselgrensplatsen. Har innan det tankat och kollat så att bilen startar. Vi åker.
11.30 Mitt under en 120färd 2,3 mil före Örebro så knäpper det till och bilen saktar långsamt in för att slutligen stanna alldeles efter en påfart.
11.33 Mina samåkare puttar på bilen för att jag ska kunna starta den.
11.37 jag ber dem komma in och sätta sig i bilen. Det går inte.
11.45 Vi stannar en bil och frågar vad vi ska göra. Jag ringer 112 och blir idiotförklarad.
11.50 Ringer bärgarn. Bärgas in till Örebro för 1500 kr.
12.30 framme vid verkstaden.
Hamnar vid en verkstad, det tar sin lilla tid för dom att lumma runt och försöka hitta felet/reservdelar för att lösa problemet.
14.30 åker vi därifrån i Lillemor som jag som tur var inte hann skrota. 2100 kr fattigare. Men bilen går nu. Igen. Borde sälja, jagvet.
Framme i Borlänge, jag hämtar upp jullåda på Ica, möter efter lite krångel Johan och Petra för att stuva in massa grejer i min gamla lägenhet där vi ska spela in musikvideo 29, 30 dec :-)



Att samåka

Är kanonbra, kommer nämligen inte betala något för att åka upp till Dalarna imorgon.. har två samåkare med mig och de betalar 225:- var för resan, billigt och bra för dem, samt att det kommer bekosta hela resan upp :-) Lillemor och jag <3.
Sen blir väl resan ner igen ganska saftig men det har jag räknat med. Får ju trots allt en liten lön nu på fredag, så helt fattig är jag inte.
Cheers!

Måndag, ny vecka

Har haft 1,5 bra dygn hos Stina och Halbe. De bor hur mysigt som helst ute i Skruv, mitt ute i djupa Småland. Vi bakade lussebullar, spelade spel, och jag fick se deras fina dotter, endast 2 månader gammal. Så skönt att komma bort från staden ett tag. Stina och Halbe är dessutom helsköna, opretentiösa och lugna människor.
Tillbaks i staden idag, möttes av att min bil fått låset till framdörren förstört. Precis vad jag behövde.. nåväl, ingen P-bot iaf.
Min hud är helt åt helvete, beror på olika saker oftast. Har inte varit ensam sedan i torsdags, samt så var luften lite annorlunda i stugan, och min hud är knepig osv. Svider, stramar, kliar och svullnar som det brukar. Man känner sig rätt mongo och speciellt när det är i ansiktet. Tog iaf nyss beslutet att dra och sola en halvtimme, det brukar göra gott. Minns min tid på hudmottagningen i Ludvika, var en sån fantastisk lättnad att få dra dit och sola och bada infektionsdödande bad två gånger i veckan.
Imorgon ska jag fixa rekvisita till musikvideofilmandet, äta slut på färskvarorna i min kyl, för på onsdag kör jag och min samåkare upp till Dalarna :-) Tio hela dagar ska jag spendera där.

2012

Jag har lite olika önskningar för det nya året.
Först och främst musiken. Vill ta det ännu ett steg längre. Jag vill bli upptäckt av mer folk. Sprida ordet och på så sätt få bättre musikaliskt självförtroende. Vill samarbeta med redan etablerade artister och spela in mer i studion på Kungsgatan. Producera mer. Ska jobba hårt för att det ska bli så.
Vill också försöka spendera mindre tid framför datorn, om det inte handlar om att marknadsföra musiken. Mer tid utomhus och komma igång med träning och yoga igen. Får se hur det blir att bo i kollektivet, man kanske blir mer motiverad att bara ha kvalitetstid hemma då och inte ligger och jäser som en annan deg! Det är min förhoppning! 

Vet inte om jag har så mkt mer önskningar. Tid, engagemang, energi och en del pengar vill jag ha/har.
Kommer bli ett bra 2012 :)

17dec

Senaste dygnet har varit nice, hade lite couchsurfers (eller lite, de var typ 10) hemma hos mig igår kväll. Spelade några låtar, snackade, drack findricka..
Gissa vem fan jag träffade utanför musikhjälpen om inte mitt ex. Hur stora är oddsen? Han var där med min kusin och deras kompis. Pratade inte allt för länge, hade ingen lust..
Nu är jag påväg till Småland för att hälsa på Stina, Halbe och bebis! Mysigt ska det bli.
Känns som att jag aldrig är hemma nu för tiden, gillar väl att vara ute på vift :)
Ciao bellaz!

HALLAO!

Tjena! Tåget tuffar på vill jag lova! I am enjoying my time and life. Man får inte snåla på livet alltså. Haha! Nädå.
Men jag mår otroligt gött nu, kanske för att jag inte sov hemma inatt. Och då tänker ni, JÄVLAR vilken smutsig brud som skriver om det i sin blogg. Meen, jag är nästan övertygad om att bara människor som jag litar på och tycker om, som tycker om mig läser den här bloggen :) - Sesam, uppenbara er, kommentera, så jag får det bekräftat. Sen skiter jag ärligt talat i om någon tycker jag är horig för att jag trivs med livet och gör vad jag vill.. skulle vara intressant att veta dock, vad tycker ni om att "man" eller "jag" skriver i min blogg att jag kanske "sovit" hemma hos någon annan som inte är min pojkvän en natt?

Jag är nog lite myskär i honom.. inte direkt förälskad utan mer fångad av en person som får mig att skratta, som ler mot mig och som har en skön och mysig famn. Han är ganska klok också och är nog den yngsta personen jag blivit kär i hittills, bara två år äldre än mig.

Har dock inga planer att ingå i något förhållande utan det känns väldigt bra såhär. Jag har så jävla mycket huffens fluffens framför mig också att jag nöjer mig med att njuta av honom på deltid.

Ikväll kommer Monica hit så I better clean up this shit. Smutsdisk överallt, kläder utrivna på golvet, toaletten behövs städas.. på med lite bra musik så rullar vi upp det här tempot lite.

Imorgon blir det antingen krokstrandsfestivalen med band, eller afterwork med Monica och en as-söt couchsurfer från Kanada som kommer och surfar en natt hos mig. Fint dä!

Giggedi

Jag tror jag är beroende av adrenalinkickar.. idag var jag med i rikstv för första gången, haha. Var som sagt på jobbgenomgång borta i Askim först, sen åkte jag in till Gustav adolfs torg för att digga och lyssna på människorna i Glasburen. Står där och det är väldigt glest med folk, flirtar lite med Timbuk, efter tio minuter frågar Gina efter tjejer och killar som vill ställa upp i Emma Wiklunds modevisning. Ingen reagerar! Jag vinkar lite och är förste utvald. Haha!

Blev sminkad och fick fick ha på mig en fin klänning. Såg riktigt jävla kefft ut med sportbehå under men jag hade inget val. I tv såg det ganska schysst ut dock!

Före vi gick in i buren passade jag på att hälsa och ta kort med Plura. Härlig dag!

Ikväll är planen att kanske dra in och tvinga mig in och få spela en låt live. Men vet inte.. just nu är jag både trött och i efterdyningarna av adrenalinet, mysko. Ska nog sova lite snart ändå, gick upp 6.30, har varit en lång och "jobbig" dag :D

Jag i Musikhjälpen!


Att allt vänds upp och ner samtidigt

Det är för att det sedan ska kännas så skönt när allt vänds tillbaks sen igen, sak på sak.

Jag gick snabbt upp i vikt, kände mig oattraktiv och sov bort dagarna -
började käka D-vitamin, Omega3 och vara ute mer i dagsljuset - jag har också hittat en människa som tycker att jag är fin oavsett mina +5kg. Som jag själv tycker är väldigt fin.  ^_^

Jag blev uppsagd ur lägenheten -

jag har hittat ett kreativt kollektiv i en underbar miljö.

Jag provjobbade för ett företag och slutade efter en vecka -

jag pressade mig själv att söka nya jobb och har nu ett på G som verkar bättre.

Jag kände mig snål och började avsky mitt pengabegär -

jag lade mina sista pengar på en musikvideo och det ska bli fantastiskt kul att spela in den.
Nu är jag fattig, kär och har lite självkänsla igen, precis som jag ville ha det..

Ansträngningar for the fucking win. Det är det enda som löser saker.
Nu har jag det sista framför mig att orka:
ännu en flytt.
Men det fixar jag.

Rolig vecka väntar

På torsdag kommer Monica hit! Fredag kväll ska vi ha lite konsert hemma hos mig :). Lördag åker jag till Stina, Halbe och deras lilla bebis i Småland, tillbaks i Gbg måndag. Onsdag åker jag upp till Dalarna.
Btw har jag fixat jobb till våren.

Hajen

Sköna tjejen + dalmålet! Hon verkar bara skön som fan. En inspiration.



Ny vecka imorgon

Då blir det nya tag. Tvättberget är helt grandiost stort. Jag har en arbetsintervju kl 14.00. Då blir det dags att rycka upp sig.

Snorig

Hur gick det här till? Snart väntar iaf ett indoor walking-pass på gymmet, försent att avboka.

Som en kulting kutandes mot en stinn suggas mjölkfyllda bröst..

..har jag känt mig sedan i fredags. Lycklig. Började fredagen med jobbintervju, fixade ett extrajobb. Tränade sedan styrka på gymmet med direktör Johansson och begav mig sedan hem för att lyssna på kulingvindarna i soffan.
Tack vare Emelies brustna hjärta hände det sig att det blev ett spontanhäng hemma hos mig på kvällen. Två dreadmongos och en rödgråten, sönderalkad tjej i nittitalsmössa hamnade i min lägenhet.

Efter lite mer vin, Ben, Jerry och filéad fruktsallad insåg jag att kvällen inte kunde blivit bättre. Vi mofflade en omelett runt halv 4 sen fick det vara nog.

Dagen idag har fortsatt i samma goda takt med sushi, farvälvinkande av nittitalsmössan och dess ägare, livekonsert hemma hos mig med Erika, sist blev jag bjuden på oxfilépasta på Chez Amis av en gammal barnboksförfattare från Ludvika som tydligen ska medverka i Vem Vet Mest imorgon.

Livet är så gött när man får hänga med bra folk alltså. att rekommendera.

Gött det.. nu ligger jag tjock och redo att dregla ner min kudde inför nattens äventyr. Är nog lite smygkär också, men bygger enbart vidare på det i bloggen om det visar sig vara korrekt.
Översten stämplar ut..godnatt.

När ingen är vaken

Jag lyssnar på introt till "Old Beauty, du kan nu dö" av Anna von Hausswolff. Fruktansvärt vackert, hade jag skrivit det hade jag prisat mig själv till musikaliskt geni. I all dess enkelhet är det så vackert.
I alla fall är Bertil död och jag har inte gråtit men det känns som att livet faller i någon slags tyst avgrund de här stilla minuterna. Jag får bilder i huvudet av hur mormor liksom tittar ut genom fönstret för att se om han är där. Vilket han inte är.  Och hon kommer fortsätta titta ut genom fönstret, och han kommer aldrig mer komma in från garaget. Och jag undrar hur man känner sig då, i ett rött trähus med vita knutar och en massa levande minnen i träväggarna.
Jag undrar hur det känns att vara sådär gammal, 71 år, men fortfarande frisk och socialt aktiv, medveten som mormor är, och så dör ens livskamrat i en hjärnblödning. Vad gör man? Slutar man göra 11-kaffet? Vad händer nu? Kommer hon sätta sig och invänta döden själv? Okej nu gråter jag. Manligt.
Det tror jag inte hon kommer att göra. Den där kvinnan, urkraften själv. Kämpat och slitit sen hon var tonåring, cyklat iväg och arbetat här och var för att hjälpa sin mamma med hushållskassan då hennes pappa var alkad. Fyra barn och änka i tidig ålder. Alltid stark och klar röst samtidigt som så ärligt kärleksfull. Och Bertil som hon träffade mitt i livet.
Jag vet att hon innerst inne är ledsen och jag skulle vilja krama henne så mycket, säga att det ordnar sig. Det värsta är att dom får väl ses snart igen, men den tanken vill jag inte ens uttala.

Dick.

Så heter min pojkvän. Dick. Hans namn klingar ganska ofta i det här hushållet.

Kuk!

Varför anmäler jag mig till _en_ kurs till våren och det försent? Haha!
Jag hamnade på reservplats 60 till Pedagogik, blev helt chockad när jag såg det. Trodde verkligen inte att det spelade någon roll att jag anmält mig försent. Men alla tänker väl att pedagogik (ortsoberoende) är en enkel kurs att klara av och därför blev det högt tryck.
Planerna kastas omkull hit och dit..
Men men, det sket väl jag i, anmälde mig sent IGEN till ca 10 kurser som någorlunda kommer vara till nytta inför Dietist, får väl se om jag kommer in på någon av dem.
Den ekonomiska situationen kommer i alla fall att lösa sig, jag har fått lov att bita i det sura äpplet och söka lagerjobb igen med tanke på att det fan inte går annars, och två timmar efter att jag börjat söka ringde dom från ett bemanningsföretag och vill ha mig på intervju på måndag. Orderplock, bättre än att rulla vinflaskor åtminstone, och jag tänker jobba MAX två dagar i veckan.... MAX! Tänker inte bli cynisk igen, nej nej nej :)

Att vilja förändras

Vissa människor verkar inte vilja förändras. För det handlar om att vilja det, av hela sin själ. Inte se något annat alternativ. Och varför vill dom inte? För att det är tryggare att vandra samma fotspår, trots att det suger energi. Det är också oftast enklast att tänka att allt är alla andras fel. Att man inte har jobb, inte är glad eller känner sig ensam.
Men f*cking NEJ!!
SLUTA NU!!
Det är DITT ansvar, DU har ansvar över ditt eget liv och över att du ska känna dig stolt och nöjd över din tillvaro. Livet erbjuder en massa möjligheter varje dag om man väljer att se dom. (Ja, jag skriver "dom" istället för "dem").

Medkänsla och empati finns i överflöd när man faktiskt förtjänar den. Ibland blir jag så jäkla trött på självömkan att det snart bara är människor med erfarenhet av tortyr i diktaturer som kommer få min empati.

Jag är inte kall, jag vet hur det känns. Och själv är jag inte bättre, men jag har förstått att, att sända ut självömkan på olika sätt får bara den onda cirkeln att slutas om och om igen. För dig själv. Andra skiter oftast i dig.

Jag ligger ofta på min säng och har en kamp med mig själv när något oförutsett och jobbigt händer, eller när självförtroendet och självkänslan sviktar. Spenderar många timmar i veckan åt det här kan jag säga. Ligger och flyter i ångest, dras mellan att tycka synd om mig själv eller att faktiskt göra något åt saken. Det kanske tar en bra stund av dagen. Men jag reser mig fan aldrig upp förrän jag lyckats vända tankarna. Det är en process, som gör dig starkare!

Ett sätt som jag har kommit på fungerar är visualisering (om man vill någonstans). Något av newageflummet som jag fortfarande tycker håller!

http://www.halsosidorna.se/Visualisering.htm

Snor en bild på min systerson Mackan ute i snön! Här har vi livsglädje. Dalarna <3


Jag fick rummet!

Åh! VAD SKÖNT DET KÄNNS!! JAG ÄR SÅ GLAD!!
Adderar lite inspiration från när jag kickade röv i träningen: 


Jahapp

Ställer sakta men säkert in mig på att bli fattig/utan pengar. Efter ett år som rik känns det både bra och lite läskigt. Nu är det köpstopp och fokus som gäller. Har precis fört över pengar för musikvideon i januari, känns som att det är en av grejerna jag vill lägga pengarna på. 

Jag har pengar till hyra för januari, februari och mars, men absolut senast mars behöver jag ha börjat jobba.
Nu är det faktiskt ganska långt in i framtiden, men ändå, tiden går fort. Sparpengar åker iväg fort.
Måste nog sälja bilen ändå, får bli i vår.
Var och tittade på myskollektivet idag och jag får inte ont i kroppen men snudd på, det är bra alltså. Ruggigt stort "vardagsrum" med fem meter högt i tak, vinröda väggar, en liten stökig verkstad. Själva rums-avdelningen är uppvärmd med både el och kamin. Står instrument, pianon och gitarrer lite överallt.
Människorna som bor där faller mig i smaken, varken mer eller mindre. De verkar trygga och lugna. De som flyttar in får måla om och dekorera sina rum som de vill.
Shiez.

Nåväl..det visar sig hur det blir. Får besked ikväll.
Bertil dog igår så det här är lite av en sorgens dag, ligger i luften känner jag. Jag sörjer en del på avstånd.

Döden

Drömde om döden inatt. Obehaglig dröm, men jag tolkar det som att jag är påväg att förändras (gå från bitter ung kärring till glad_och_kärleksfull_tjej2011. :D

Ikväll gäller det.. bryggeriet. Hoppas hoppas hoppas! Ska bränna ut mina låtar och välja mina kläder jag känner mig mest som Jag i.

Peppar och preppar. En långpromenad ska hinnas med innan detta också. Ruskigt kallt ute så långkalsonger (älskar det fula ordet) lär nog dras på!

Puss och kram :)

D e så göött

Fan vad det är gött att umgås med människor som känner en. :) Jag minns vem jag är då. Inte vem jag borde eller måste vara. Eller skulle kunna. Jag flyter inte ut i önskningar eller visioner. Bara är.

Har varit hos Caroline i Lund det senast dygnet och det har varit underbart. Vi har babblat konstant ända in på småtimmarna. Vi är så lika. Har släppt en del ångest gällande saker.
Blir påmind om att Göteborg inte är mitt liv faktiskt. Det kommer nog vara mitt tillfälliga liv i några år, men inte för alltid. Det känns skönt. Tillvaron här är inte på liv och död. Och nu ser jag fram emot att komma tillbaks till Hisingen inom några timmar.
Jag vet dock att jag måste börja arbeta snart så att cashen rullar in. Har en tjugo papp på kontot men som ni vet så fladdrar pengar iväg, och rullar inga nya in så..
Fast ser nog också lite fram emot att bli fattig. Själv brukar jag bli kreativ och pysslig när jag inte har så mycket resurser. Och gå mer promenader.
Nä, bullshitting. I alla fall, i projekt bli-mindre-bitter var den här resan underbar. Vill också tacka för era peppande och fina kommentarer i bloggen. Tänk att ni är samma människor som stannar kvar, år efter år!

Hur du på bästa sätt avnjuter en söndagsmiddag.

Jag la upp ett event om lussebak hemma hos mig på Couchsurfing imorse, fick en del attendings. Timmarna gick, sen började jag få ont i ryggen. Ställde in julbaket och gick istället ut på promenad med min fina kompis Linda för att kroppen skulle komma i ordning.

Precis när jag kommit hem och innanför dörren efter promenaden, får jag ett sms från en colombiansk couchsurfer som jag tydligen hade jag missat att höra av mig till. Han skrev att han stod på Wieselgrensplatsen och undrade vart han skulle gå.

Ansvarsfull som jag är akutordnade jag ett middagshäng, handlade och lagade lax, potatis och sallad till honom och mina gäster som jag bjöd in igen. (En del av dom. Inte han som hade bokat bord för två i fredags när jag även då undrade om någon ville hitta på något. Som senare ringer tio gånger under kvällen och undrar när jag kommer. Inte honom.)

Mina gäster då.

Colombianen var det inget fel på. Småsöt, inte så härjig men inte heller blyg. Pakistaniern hade en hel del intressant att prata om.

Det var svensken.

34 år, jeans från 80-talet och en övervikt som verkade ha hängt med (över) sen dess. Halvlångt fett hår och glasögon som inte verkade täcka hela paketet då ena ögat liksom var en centimeter ovanför det andra i höjd. Min fredagsfylla gjorde sig påmind i kroppen när jag försökte se honom i ögonen.

Med en kristen mamma vill man inte vara elak. Så han fick komma in, och jag gick in och besvikelse-hackade lök till laxen.

Svensken påstod innan vi började käka att han redan ätit hemma (när jag ursäktade att jag inte hade ett överflöd av mat). Jag uppskattar artiga människor och tänkte att, nog har du ätit.

Men aptiten verkade det inte vara något fel på.
Eller törsten.

Jag hade köpt smultrondryck och Emma, min hyresvärd, har väldigt stora IKEA-glas som jag dukade fram. Första glaset fyllde han till kanten. Jag räknade ut att det måste ha varit runt 50-75 cl som han hällde i sig. I en klunk.


Om det åtminstone hade varit vatten i glaset. Men det var smultrondricka. Och för varje klunk, med en ljudbild av någon som håller tillbaks spyor i magsjuketider, så tappade jag det han verkade ha överflöd av. Aptiten. Och jag hade köpt lax. Ungefär där började jag bli ledsen.

Jag har tre ord som jag brukar mantra, om och om igen, ganska ofta nu för tiden, när jag får obehagliga konsekvenser av mitt eget handlande.

Skyll. Dig. Själv.
Skyll. Dig. Själv.

Vi började äta.
Han äter.
Tappar mat på bordet och i knät. 
Låter det ligga några sekunder.
Sen äter han upp det.

De andra äter också, skamset, ungefär i min takt. Det går ganska långsamt.
Till slut är måltiden avslutad och jag känner något i stil med en multipel orgasm i min kropp. Det är äntligen över.

Tills han grabbar tag i salladsskålen. Den stora salladsskålen i trä. Tar sex slevar. Och äter med fingrarna.

Här avslutar jag historien, för där var jag nära att börja gråta. Kristendom är inget för mig mamma.
Ibland har man bara ett jävla helvete med att älska sin nästa som sig själv.

Hallå igen, tjejen där.

Något jag håller på att bli galen på gällande mig själv, nu för tiden, är att så fort jag träffar människor så fullkomligen exploderar jag ut i bittra utläggningar. I mitt liv verkar det alltid finnas någonting att klaga på och någonting som inte är bra. Haha!

Positivt är att jag åtminstone upptäckt det hos mig själv och att det faktiskt är någonting jag vill ändra på. Ibland i mina utläggningar stannar jag upp, helt mållös och bara undrar - vart kommer allting ifrån? Har livet verkligen varit så orättvist mot mig?

Nej, självklart inte. Och det där med att tycka synd om sig själv eller projicera över brister på alla andra är inte särskilt attraktivt. Människor som jag vet tycker synd om sig själva är energisugare. Jag är en av dom just nu.

Läste någonstans att bitterhet är 2000-talets folksjukdom. Kan nog stämma. Jag tappade kanske tron på kärlek och hopp och sånt när jag dels blev dumpad/gjorde slut och kombinerade det med att jobba för mycket på fel ställe.

Så för bövelen nu. För bövelen. Jag vet att jag inte kommer kunna återgå till den där naiva 18-åringen som stack till Mexico utan planer och kärade ner sig i varenda påg hon träffade.

Men jag kan åtminstone börja analysera mitt klagande. Folk med ryggmärgsbråck och downs syndrom har mer positiv livssyn än mig. Och de flesta i min omgivning skiter antagligen i min uppväxt, tonår, mitt senaste förhållande och min ångest jag har haft, med all rätt. Det är mitt eget ansvar att odla fram lite kärlek och ha lite tilltro till livet. Ingen annans.

Å andra sidan, för att känna kärlek så krävs det tillit. Att man litar på att andra verkligen bryr sig om en och vad man har varit med om.

Fan vad schizo allt blev nu. Jag har skrivit två saker som båda är sanna men som i relation till varandra blir helt åt helvete.


Livet är schizofrent.

Idag har jag sett en dansk skalle live för första gången.


Jag går och lägger mig.
Men jag lovar i alla fall att jag ska skärpa mig :)

Men tjejen då

Full som en kastrull rumlar jag in när klockan börjar närma sig 3. Vad ställer jag mig och lagar för fyllekäk mitt i natten? Till förrätt: fläskfilé. Själva huvudrätten: hackad spenat med creme fraiche.
Det går bra nu?

Del två i uppryckningen.

Känns som det är ganska konstanta up's and down's här men vadfaaan, jag kan ju inte styra över allt.
Nåväl. Jag letar kollektiv. Och lägenheter. Och allt. Punkt. Här och i Uppsala. Men fan, vill försöka bo kvar här. Hittat ett stort kollektiv där det för närvarande bor 9 personer och de söker en till. Det verkar kul att bo såpass många, jag gillar att ha människor omkring mig. Ska inte ta några förhastade beslut men är öppen för alternativ. Research är ju alltid bra.
Angående den kroppsliga uppryckningen har det gått hur bra som helst! :) Omega-3, D-vitamin och fibertillskott har gjort mig både piggare och fått insulinet sjukt stabilt. Jag vill inte längre sova bort dagarna och det känns bra.
Ikväll ska jag få följa med min gode vän Anders och hans vänner på något mindre äventyr i Majorna. Gissar på lite alkohol, lite nya bekantskaper och sen hem i säng typ.

RSS 2.0